17:27 / 10.01.2021.

Autor: Ivana Perić/Dnevnik/IMS/HRT/V.G.

Špilja Vrelo u Fužinama otvorila vrata za posjetitelje

Foto: Dnevnik/HRT

Foto: Dnevnik/HRT

Foto: - / HRT

Ovih dana traži se krevet više u Gorskom kotaru. Europska su skijališta zatvorena pa je mnogo onih koji tradicionalni skijaški tjedan provode u Bijelom srcu Hrvatske.
Izabela je s obitelji i prijateljima odlučila nekoliko dana provesti u miru Gorskog kotara. Iako više voli odmor ljeti, nije požalila zbog ovog prekrasnog zimskog iskustva u Brestovoj Dragi.

➡️ Špilja Vrelo u općini Fužine ruši rekorde posjećenosti


- Ove godine dvije familije, prijatelji i mi, odlučili smo nešto novo i došli u Gorski kotar na snijeg, kaže Izabela Lelek Purić iz Lovrana.

Čišćenje snijega užitak, sanjkanje glavna zanimacija.

- S obzirom na to da se nalazimo u skijaškom tjednu, a sva su europska skijališta zatvorena, definitivno Gorski kotar puca po šavovima i traži se krevet više, kaže iznajmljivačica Marija Dorić.

Nakon što je snjegović završen, dan se nastavlja otkrivanjem goranskih ljepota. Jedna od njih svakako je špilja Vrelo u Fužinama, koja je ovog vikenda otvorila vrata posjetiteljima.

- Ograničeno je, moramo se pridržavati epidemioloških mjera, 10 osoba po turi. Tura traje pola sata tako da su svi pozvani, 50 posto prihoda ide za naše građane u Sisku, Petrinji i Glini, kaže Silvia Sobol, TIC Fužine.  U špilji se može i ugrijati, njezina je cjelogodišnja temperatura plus osam.

- Najveća je specifičnost ta da u ovom terenu dubokog krša da je špilja ravna, jednostavna za posjete, bez prepreka i ima podzemni tok vode koji je zanimljiv gostima da ga vide, otkriva speleolog Nebojša Anić.

- Lijepo je, prvi smo put ovdje par dana i prvi put u špilji, kaže Nikolina Kain. Ni Luka nije dugo razmišljao kamo otići na snijeg.

- Kad smo vidjeli da je pao snijeg odlučili smo da moramo otići da se djeca zabave i igraju. Nekako su nam Fužine bile lijepe i izabrali smo Fužine, rekao je Luka Lukšić.

- Sviđa mi se što često pada snijeg, svjež je zrak i lijepo je, dodaje Marko Lukšić. Lijepo i svima blizu. I u srcu naše Hrvatske.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!