Upoznajte Anđelinu i otkrijte zašto voljeti životinje

12.03.2021.

17:11

Autor: Milka Barišić/Puls/HRT

Anđelina i Daisy

Anđelina i Daisy

Foto: Puls / HRT

Za sebe kaže da je šumsko dijete. Njezina je obitelj u potrazi za zdravijim životom napustila grad i otišla na selo. Tako je 14-ogodišnja Anđelina iz Jagodnog pokraj Velike Gorice odrastala s prirodom.

Roditelji, djed i baka, inače podrijetlom Čehinja, poticali su njezinu posebnu ljubav prema životinjama. Anđelina zato zna kako uspostaviti odnos s njima, a životinje, kako domaće tako i one divlje, uzvraćaju ljubav.

Bila je jedino dijete u ulici i često su je tražili po šumi. A ona je tražila kornjače, bila je sva divlja, priča Anđelinin tata Gerdi. Mama Ivana dodaje: "Ako ona ne bi našla te životinje, one bi onda došle k njoj. Tako joj je u dvorište došao i labud".

- Kad sam bila mala znala sam se igrati i sa kokošima i psima. Skupljala sam i puževe. Mami je to bilo bizarno jer sam curica, a tati je to bilo 'cool', priča Anđelina koja je štedjela i uštedjela kako bi kupila - kobilu Daisy.

Priču iz emisije Puls pogledajte u videoprilogu!  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!