Anna - Ruskinja koja je zbog ljubavi došla u Slavoniju

29.04.2021.

22:00

Autor: Milka Barišić/Puls/B.A./HRT

Anna je supruga Nevena upoznala u Irskoj

Anna je supruga Nevena upoznala u Irskoj

Foto: Puls / HRT

Da čovjek nikad ne zna kamo će ga život odvesti, potvrđuje junakinja priče HTV-ove emisije Puls. Anna, inače podrijetlom Ruskinja, svog je supruga Nevena upoznala u Irskoj, a onda su se odlučili za život u Slavoniji, u selu Duboka.

- Kad sam prvi put došla, selo mi je na prvi pogled izgledalo zapušteno. A sad s godinama, kako živim tu, vidim tu ljepotu, tu energiju tog mjesta. Ljudi su stvarno prekrasni. Povezali smo se, stvarno vidim da me poštuju, i ja poštujem njih, kaže Anna Delić.


Kao djevojka otišla je na studij u Irsku, gdje je upoznala Nevena Delića - svog budućeg supruga. Odlučili su doći živjeti u Hrvatsku. Godinu dana bili su u Osijeku, nakon čega su došli na selo.


Anna kaže da joj se mentalitet Hrvata jako sviđa.


- Jako su glasni. Kod nas je to sve tiho, ponekad kad razgovaram s ljudima, mene se ne čuje. Sad sam malo naučila biti glasnija, preuzela sam to iz vaše kulture, kaže uz smijeh.


Nažalost, Neven je ponovno morao u potragu za poslom izvan domovine, ovaj put u Njemačku, no Anna je s djecom ostala u malom slavonskom selu, u koje se zaljubila i pomaže ga očuvati...

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!