Vreli dan i prepuna osječka Kopika

03.08.2021.

18:06

Autor: Marin Ćurić, Ana Barišić/Regionalni dnevnik/IMS//HRT

Osječka Kopika

Osječka Kopika

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Nakon uređenja plaže osječko kupalište Copacabana, poznatije kao Kopika, privlači sve više ljudi. U tijeku je i obnova bazena, uključujući prošireni olimpijski, a otvorenje je planirano za sljedeću godinu.

Vreli dan i prepuna osječka Kopika. Od ovog ljeta uz brojna infrastrukturna poboljšanja. Kupači su to odmah primijetili. A dok kupači uživaju, prodavači i ugostitelji rade.

- Pa odlično je, ima jako puno kupača, prošili su Dravu, napravili su cijelu plažu da je sad veća, može više ljudi doći i stvarno je odlično, kaže Franko. Vane ističe kako mu se posebno sviđa što je povećana sigurnost kupača i brodovi ne mogu blizu plaže. A Leon je oduševljen igralištem za basket.

Osim zaštitne ograde, postavljene su i besplatne ležaljke i suncobrani. Nasuto je 6,5 tisuća kubika novog pijeska. Novi gradonačelnik smatra da projekt aqua parka vrijedan 70 milijuna kuna koji je zamislila bivša gradska uprava Kopiki nije potreban u tom opsegu.

- Mora biti cjenovno dostupno svim građanima, a druga stvar je što bi taj aqua park iziskivao još veće subvencije grada gradskoj firmi "Športski objekti". Aqua park imamo u Bizovcu, a Copacabana kao što je i bila svih ovih godina - treba biti gradsko kupalište, kaže Ivan Radić.

A ono će od sljedeće kupališne sezone napokon barem djelomično otvoriti i svoj bazenski dio.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!