Akademija priopćila da ne odobrava bilo kakvo nasilje

28.03.2022.

08:54

Autor: T.V./HRT/Hina

Will Smith, dobitnik Oscara za najbolju mušku ulogu, pljusnuo je voditelja Chrisa Rocka

Will Smith, dobitnik Oscara za najbolju mušku ulogu, pljusnuo je voditelja Chrisa Rocka

Foto: Brian Snyder / REUTERS

Organizator dodjele Oscara u nedjelju je na Twitteru objavio da ne odobrava nasilje nakon incidenta koji se dogodio kad je glumac Will Smith, dobitnik Oscara za najbolju mušku ulogu, pljusnuo voditelja Chrisa Rocka po licu na pozornici tijekom prijenosa uživo i verbalno ga izvrijeđao.


- Akademija ne odobrava nasilje u bilo kojem obliku, objavila je Akademija filmske znanosti i umjetnosti na Twitteru nakon ceremonije. Drago nam je što smo večeras proslavili 94. po redu dodjelu nagrada zajedno s njihovim dobitnicima koji zaslužuju ovakav trenutak priznanja svojih kolega i ljubitelja filma iz cijeloga svijeta, stoji u objavi Akademije.

Will Smith je pljusnuo voditelja Chrisa Rocka po licu i vulgarno ga izvrijeđao jer se ovaj našalio na račun frizure njegove supruge.

Trenutak je to koji je, kako pišu američki mediji, zasjenio dodjelu Oscara.

Otprilike 45 minuta kasnije, primajući svog prvog Oscara za najboljeg glumca za ulogu u "Kralju Richardu", Smith se, u govoru punom suza ispričao Akademiji filmske umjetnosti i znanosti i svojim kolegama, ali ne i Rocku.

Incident je nadmašio ostatak svečanosti u trajanju od tri i pol sata i zasigurno će ostati jedan od najupečatljivijih trenutaka 94. dodjele Oscara.

Ovakvo bi ponašanje Smitha moglo stajati njegove izvrsne glumačke reputacije u Hollywoodu, ali ne i kaznene prijave, barem zasad, jer je policija u Los Angelesu objavila da je Rock odbio podnijeti prijavu policiji.

Incident je započeo kada se Rock našalio na račun frizure Smithove supruge Jade Pinkett Smith, no nije poznato je li znao da se Smithova supruga bori s autoimunom bolešću koja uzrokuje gubitak kose. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!