Boris Štok: Vjerujem da će pjesma doći do publike

01.02.2023.

14:04

Autor: HRT

Boris Štok

Boris Štok

Foto: Dario Njavro / HRT

Boris Štok karijeru je započeo kao frontmen Quasarra, višestruko nagrađivanog riječkog benda iz kojeg je izašao 2017. kako bi se ostvario kao solo izvođač. 

Za prvi album Boris je dobio nagradu Porin, a njegova pjesma "Ti" špica je za HRT-ovu seriju "Novine".

Surađivao je s brojnim renomiranim i nagrađivanim glazbenicima. Razgovarali smo s njim o tome kako teku pripreme za Doru, što očekuje od nastupa i što bi mu značila pobjeda na Dori.

Na Doru se prijavio jer, kako kaže, vjeruje da je to jedinstvena prilika da njegovu glazbu čuje neka nova publika, a to je i jedno potpuno novo iskustvo.

- Kao autoru i izvođaču koji pjeva svoju pjesmu, izazov je tim i veći. Vrlo sam zahvalan na prilici, a nastupu pristupam profesionalno i s velikom strašću, rekao je.

Od samog nastupa očekuje odlične produkcijske uvjete i vizualno atraktivan nastup.

- Imat ću puno prijatelja tamo, pa ću nastojati ugodno se podružiti i zabaviti tih dana. Premda ne razmišljam o plasmanu, želim se prezentirati na najbolji mogući način. Naravno da bih želio visoki plasman, ali svakako vjerujem da će pjesma doći do publike i da će moj nastup biti ugodno iznenađenje, dodao je Boris.

Poruka pjesme "Grijeh", s kojom će nastupiti 11. veljače na Dori je, kako kaže, "ljubav i strast prije svega".

Na pitanje kako se priprema za nastup na Dori odgovara:

- Imam odličan tim, odlične glazbenike i prije svega prijatelje s kojima ću dijeliti pozornicu. To su: Darko Terlević s kojim autorski i potpisujem pjesmu te Jelena Fabijan i Ana Kabalin koje su već nastupale na Dori i na Eurosongu pa će svojim iskustvom i profesionalizmom doprinijeti izvedbi. Također, tu je i Ivica Skoko koji je skrojio našu odjeću, rekao je.

Pobjeda na Dori puno bi mu značila.

- Moja glazba bi došla do velikog auditorija i bila prepoznata u cijeloj regiji. Tko zna, možda bi to bio trenutak da konačno izdam i album na engleskom koji već dugo čeka pravo vrijeme, rekao je.

Pjesme drugih izvođača je poslušao:

- Nemam favorite i nisam dobar u prognozama. Želim svima sreću i dobru zabavu, poručio je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!