10:40 / 03.03.2021.

Autor: Hina/HRT

Britanski tabloid Meghan Markle mora platiti 450.000 funta

Meghan, vojvotkinja od Sussexa

Meghan, vojvotkinja od Sussexa

Foto: Paul Edwards / REUTERS

Urednik časopisa Mail on Sunday, britanskog tabloida koji je narušio privatnost Meghan Markle objavivši njezino pismo upućeno ocu, supruzi princa Harryja mora isplatiti 450.000 funta (520.000 eura) za troškove sudskog postupka, nakon što je nedavno dobila spor.

Na ročištu održanom u utorak putem videokonferencije, sudac Mark Warby naložio je grupi Associated Newspapers da uplati 450.000 funta za pokrivanje sudskih troškova. Odvjetnik vojvotkinje od Sussexa Ian Mill tražio je 750.000 funta.


Odvjetnici novina rekli su da kane uložiti žalbu na presudu, a odvjetnici bivše glumice zatražili su da se, nakon presude izrečene prošli mjeseci, na naslovnici novina objavi javna isprika.


Bivša američka glumica tužila je Associated Newspapers, koji izdaje Mail Online, Daily Mail i njegovu nedjeljnu verziju Mail on Sunday, za kršenje privatnosti izdavanjem dijelova rukom pisanog pisma koje je u kolovozu 2018. uputila ocu Thomasu Markleu (76), s kojim je u zategnutim odnosima. Tabloid je pismo objavio 2019.


Pismo je napisala nekoliko mjeseci nakon vjenčanja s Harryjem, na koje njezin otac nije došao zbog zdravstvenih problema. U pismu je od oca zatražila da medijima prestane lagati da su vojvoda i vojvotkinja od Sussexa navodno raskinuli vezu.


U nedjelju 7. ožujka u Americi će se emitirati intervju princa Harryja i njegove supruge Meghan s Oprom Winfrey.


To je prvi TV intervju što su ga vojvoda i vojvotkinja od Sussexa dali medijima otkako su se prošle godine doselili u Kaliforniju.


Prije preseljenja par se žalio na odnos britanskih tabloida prema Meghan, čiji je otac bijelac, a majka Afroamerikanka, a po njihovim riječima, neki su postupci eskalirali do razine maltretiranja i rasizma.


Buckinghamska palača u veljači je objavila da se Harry i Meghan više ne mogu vratiti na dužnost aktivnih članova britanske kraljevske obitelji. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!