DHK: Zidiću nagrada, a Biletiću povelja Fonda Miroslav Krleža

05.05.2023.

17:00

Autor: Hina/HRT/V.M.

Igor Zidić

Igor Zidić

Foto: Marko Lukunic / Pixsell

Povjerenstvo za dodjelu nagrade i povelje Fonda Miroslav Krleža većinom je glasova odlučilo da nagradu za 2021./2022. dobije Igor Zidić za knjigu polemika, rasprava i govora "Jesmo li živi?", koju je objavila Matica hrvatske, objavilo je DHK.

Književniku Borisu Domagoju Biletiću povjerenstvo je jednoglasno dodijelilo Povelju Fonda Miroslav Krleža za zbirku izabranih pjesama "Hvatanje zraka", u izdanju Matice hrvatske.

Nagrade će laureatima svečano biti uručene na rođendan Miroslava Krleže 7. srpnja u prostorijama Društva hrvatskih književnika.

U uži izbor knjiga za nagradu ušle su knjige Ludwiga Bauera "Dvostruki život Eve Braun", Josipa Mlakića "Na Vrbasu tekija", Gorana Tribusona "Obiteljske slike" te Igora Zidića "Jesmo li živi?".

Članovi povjerenstva pod predsjedanjem Stjepana Čuića bili su Željka Lovrenčić, Ivica Matičević i Hrvojka Mihanović Salopeka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!