12:36 / 25.05.2021.

Autor: Hina/V.M./HRT

Dodjela Porina 5. lipnja na otvorenom, na južnoj strani HRT-a

Porin

Porin

Foto: Goran Berović / Porin

Ovogodišnja dodjela glazbenih nagrada Porin održat će se u subotu, 5. lipnja, u skladu s epidemiološkim mjerama na otvorenom, na južnoj strane Hrvatske radiotelevizije na Prisavlju.

- Sama dodjela prenosit će se na Prvom programu HTV-a te na Drugom programu Hrvatskoga radija, od 21 sat, s nastupima uživo nekih od najvećih imena hrvatske glazbe, najavili su organizatori.


Izvijestili su i da će nagradna statua, s obzirom na situaciju u kojoj se našao svaki glazbenik, ove godine imati masku. 


- Autor statue Ivica Propadalo želio je neko posebno obilježje koje će nas podsjećati na dane glazbene šutnje, napominju.


Pozornica na kojoj će se održati svečanost već se postavlja, a nakon dodjele Porina, na livadi HRT-a kreće i novo izdanje programa Sunčana strana Prisavlja:


Voditelji svečanosti bit će Iva Šulentić i Ivan Vukušić, prema scenariju Joška Lokasa i Mislava Donaja, a u režiji Marija Vidosavljevića. Glazbeni producent je Ivan Popeskić, a urednica Andrijana Škorput.


Za prestižnu hrvatsku glazbenu nagradu stigle su 1784 prijave, od čega čak 214 albuma, 299 skladbi za Pjesmu godine i 75 prijava za kategoriju Novi izvođač.


Za Album godine nominirani su Prljavo kazalište s albumom "30 godina od koncerta na Trgu, Arena Zagreb", Rundek & Ekipa s "Brisanim prostorom", Pavel s albumom "Ennui", Je Veux s "I glow" i Matija Dedić s albumom "Tajna vještina glazba Zlatana Stipišića Gibonnija".


Za Pjesmu godine nominirane su "Hej, sanjalice" grupe Elemental, "Mali krug velikih ljudi" Ivana Dečaka u izvedbi Massima, "Ne daj na nas" autora Aljoše Šerića u izvedbi Pavel feat. Tedi Spalato, pjesma "Puna memorija" Vanne te "Rođen za suze" Gorana Barea koju izvode Goran Bare & Majke.


U kategoriji Novi izvođač godine nominirani su Albina, Mia Negovetić i Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli.

U kategoriji Najbolji album zabavne glazbe nominirani su "91+" Stjepana Jimmya Stanića i Orkestra Josipa Cvitanovića, "Ne okreći se, sine" Rade Šerbedžije i album "Šta mi ljube oćeš kazat" Klape Rišpet, a za Najbolji album pop glazbe "Ennui" grupe Pavel, "Poljubi me sad" Damira Kedže i "Sretan put" Mie Dimšić.


Za Najbolji album rock glazbe natječu se "Jukebox" grupe Divlje jagode, "Memphis Light" Tomislava Golubana i "Na putu" Vinka Ćemeraša & Talvi Tuuli, dok su u kategoriji Najbolji album alternativne glazbe Mark Mrakovčić s "Breeding black sheep", Rundek & Ekipa s "Brisanim prostorom" i Boris Štok s albumom "Uvijek dio mene".


Ove godine dodane su dvije nove kategorije, Najbolji album hip hop glazbe i Najbolji album elektroničke glazbe - u prvom su nominirani Elemental (Ilica), Alejuandro Buendija (Škrinja) i Reper iz sobe (Vanka), a u drugom Je Veux (I glow), Discohernia (Promjena stanja) i Trokut (Shapeless).

Za Najbolju žensku vokalnu izvedbu nominirane su Daria Hodnik za skladbu "Srce od stakla", Je Veux za "Dance to forget" i Vanna za skladbu "Puna memorija", a za Najbolju mušku vokalnu izvedbu Damir Urban za "Nitko osim nas", Marko Tolja za "O tebi ovisan" i Massimo za "Mali krug velikih ljudi".


U kategoriji Najbolje izvedbe grupe s vokalom su Bang Bang za skladbu "Nadrealizam", Elemental za "Hej, sanjalice" i Goran Bare&Majke za "Rođen za suze".


Nominirani za Najbolju vokalnu suradnju su LET 3 feat. Tereza Kesovija za "Sam u vodi", Pavel feat. Tedi Spalato za skladbu "Ne daj na nas" i Zsa Zsa feat. Hiljson Mandela za "Ovu ljubav".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!