Emisija Hrvatskoga radija "Pomorska večer" slavi 70 godina emitiranja

10.10.2022.

20:33

Autor: Žana Morović-Rudić/T.D./Dnevnik/IMS/HRT

Obljetnica

Obljetnica

Foto: Dnevnik / HRT

Jedna od najdugovječnijih emisija Hrvatskoga radija, Pomorska večer, koju mnogi smatraju kultnom emisijom domaćeg radio etera, u srpnju je napunila 70 godina neprekinutog emitiranja. No, s proslavom rođendana pričekalo se do danas. Reporterka HTV-a Žana Morović Rudić javila se u Dnevnik te rekla kako će emisija "Pomorska večer" večeras uploviti u osmo desetljeće emitiranja.

Jadran Marinković, umirovljeni novinar HR Radio Splita, bivši urednik "Pomorske večeri" rekao je kako je proveo 35 godina u emisiji "Pomorska večer".

- Tajna dugovječne emisije je da treba "ćutit more". Plovio sam dvije godine te sam zalutao u novinarstvo. Ispalo je 35 godina "Pomorske večeri". Moto mi je uvijek bio - more, ti mi život značiš, pomorac broj 1, uvijek kontra ministarstva i ministara i uvijek za pomorce, rekao je. 

Vladimir Šetka, urednik "Pomorske večeri" rekao je kako s ljudima diljem svijeta komuniciraju zahvaljujući suvremenim tehnologijama te da večerašnja proslava ide na platformi HRTi i Facebook streama HRT HR1.

- Sve to znači da idemo u korak s vremenom, dodao je. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!