Hit Cesarice 2022.: "Trebaš li me" Eni Jurišić i Matije Cveka

26.01.2023.

23:19

Autor: P.F./HRT

Dodjela glazbene nagrade Cesarica

Dodjela glazbene nagrade Cesarica

Foto: Davor Pongracic / CROPIX

Večeras je dodijeljena glazbena nagrada "Cesarica" nazvana po istoimenoj pjesmi koja je, u izvedbi legendarnog Olivera Dragojevića, za mnoge i najljepša hrvatska pjesma svih vremena.

Glazbenu nagradu "Cesarica" dobila je pjesma "Trebaš li me"  Eni Jurišić i Matije Cveka te koautora i producenta Z++. Pjesma je Hit Cesarice 2022., kao i hit siječnja 2022. Pjesma je dobila najveću podršku publike.

Pjesma je bila 20 tjedana na broju jedan HR TOP 40 liste domaćih singlova, gotovo 700.000 streamova na Spotifyju te preko 5 milijuna pregleda na Youtubeu. To je pjesma kojoj se gotovo svakodnevno pojavljuju obrade na TikToku i drugim društvenim mrežama.

Nakon što im je za pjesmu "Trebaš li me" uručena nagrada Cesarica Eni Jurišić, Matija Cvek i Z++ su dali kratke izjave.

- Toliko sam sretna, nadala se jesam, hvala publici koja je prepoznala pjesmu i koja je pjevala s nama. Nadam se da ćemo imati još koju, rekla je Jurišić.

Koautor pjesme i producent i Z++ zahvalio je svima koji su glasali za pjesmu i svima koji su pomogli u izradi ove pjesme.

Govoreći o danas dobivenih puno komplimenata Cvek je rekao kako mu se to čini užasno puno previše.

- Nikad se neću naviknuti na to. Nekako bih nastavio pisati pjesme iz ljubavi, za dušu, pa možda bude još neka uspješna, istaknuo je Cvek.


Za najveću nagradu, Cesaricu za hit godine, borilo se 12 najvećih hitova protekle godine.

Dodjela nagrada Cesarica održana je u HoB-u, a prijenos ste mogli pratiti uživo na drugom programu HTV-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!