Hrvati sve više zarađuju na TikToku

28.01.2021.

12:53

Autor: Kod nas doma/HTV

Hrvati sve više zarađuju na TikToku

Hrvati sve više zarađuju na TikToku

Foto: Kod nas doma / HRT

Tik Tok video može biti što god zamislite, ova najbrže rastuća aplikacija na svijetu za dijeljenje kratkih videa "oborila" je internet s nogu.

Jedan od onih koji su "pali" na ovaj trend je i poznati lovac u kvizu Potjera Dean Kotiga, kojem je drugo ime "najveći hrvatski influencer."

- Snimam za sebe da bih ispunio svoje umjetničke ambicije, skoro pa inhibicije. Ali ne pratim nikoga, jer sam sam sebi svrha, sam sebi dovoljan, kroz smijeh priča Dean Kotiga.

Mirtu Mirel, najuspješniju hrvatsku tiktokericu koja se bavi oslikavanjem lica, trenutno prati 2,3 milijuna ljudi:

- Ja sam znala od jednog videa dobiti 800,000 pratitelja, kaže Mirta kojoj je šminkanje do nedavno bilo tek hobi.

- Do prije par mjeseci sam radila u marketingu, i počela sam od društvenih mreža zarađivati više nego na poslu i zato sam rekla da se tome posvećujem sto posto, kaže.

A Dario Marčac, tiktoker s pola milijuna pratitelja, nedavno je proslavio svoju godišnjicu na TikToku skakanjem u fontanu.

- Došao sam na sam vrh radeći gluposti, kaže i otkriva da postoje neke "cake" kako zadržati pozornost pratitelja kao i da je prvih par sekundi ključno:

- To je jako brza platforma – ako nisi zanimljiv 2-3 sekunde, maknu te i idu dalje, kaže.

Iznimno je uspješna i Ana Nicole Vrdoljak, koja s bratom izvodi razne skečeve:

- Tako smo brat i ja snimili jedan video u rujnu, koji je imao oko tri milijuna pregleda. Tada sam dobila prve pratitelje i otada svaki dan snimam, kaže.

Šezdeset posto njenih pratitelja čini ženska populacija, a kaže da za njene videe najveći interes pokazuju djeca.

Pogledajte prilog:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!