John Malkovich odabrao dizajnersko rješenje riječke tvrtke

25.11.2022.

07:00

Autor: Jelena Tomac/M.M./Regionalni dnevnik/IMS/HTV/HRT

John Malkovich odabrao dizajnersko rješenje riječke tvrtke

John Malkovich odabrao dizajnersko rješenje riječke tvrtke

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Na nedavno održanom festivalu u Lisabonu premijeru je doživjela nova predstava svjetski poznatog glumca i redatelja Johna Malkovicha. Ne bi to u Hrvatskoj bila velika vijest da poster za predstavu nije napravio riječki dizajner Marko Perožić.

Glavnu riječ u predstavi koja je zapravo adaptacija knjige ''Nacistička književnost u Americi" ima poznati glumac John Malkovich, a radnja je smještena u Čile koji je stoga bio inspiracija za ovakvo kreativno rješenje.

- Prvo smo trebali malo istražiti predstavu, temu. Došli smo do toga da bi bilo dobro čileansku zastavu i motiv pretočit u izravnu komunikaciju na samom posteru, rekao je Marko Perožić, suvlasnik i kreativni direktor agencije za dizajn i marketing iz Rijeke.

Izradu postera naručila je agencija s kojom surađuje riječka tvrtka, a koja organizira koncerte, predstave te marketinški zastupa poznate osobe. Jedna od njih je i John Malkovich koji je, od tri ponuđena dizajnerska rješenja riječke tvrtke, odabrao baš ovo.

- Bilo je poprilično zabavno. Lijepo je kad ti netko kao on odobri nekakav vizual, ističe Perožić.

Jedan je to u nizu uspješnih poslova riječke agencije, čiji se tim sastoji od 11 kreativaca. Bave se marketingom, izradom dizajnerskih rješenja te brendiranjem različitih proizvoda i usluga.

- U ovom poslu kao i u svakom mislim da je potrebno nekakvo promišljanje, pročitat o temi koja je zadana, sukladno tome donijeti odluke, vidjet na koji način napravit dizajn da se istaknete, ističe. 

Ova se riječka tvrtka uspjela istaknuti i to na - svjetskoj razini!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!