Kako je biti dio najprestižnijeg glazbenog showa – The Voice Hrvatska

27.01.2021.

12:24

Autor: HRT

Voditelji i mentori treće sezone The Voicea Hrvatska

Voditelji i mentori treće sezone The Voicea Hrvatska

Foto: Dario Njavro / HRT

Glazbeni show The Voice Hrvatska u svoje tri sezone osvojio je srca publike, ali i mnoge nagrade. Sada je na korak da osvoji još jedno priznanje – medijsku nagradu Zlatni Studio Jutarnjeg lista u kategoriji Najbolja TV zabava. 

The Voice se prošle godine kako bi rekli, provukao kroz ušicu igle, u posljednji čas krajem veljače (prije prvog zatvaranja) odrađena je finalna emisija i prvi dio koncerta Voiceovaca. Nismo tada ni slutili koliko će nam se životi i koncepti emisija promijeniti. Kako je bilo na snimanjima i emisijama uživo prisjetili su se u emisiji Dobro jutro, Hrvatska voditelji svih sezona Iva Šulentić i Ivan Vukušić te 'pobjednički' mentor Davor Gobac.

- Naša su sjećanja dosta slična. Budi neke emocije, poznanstva, timsku atmosferu koja je prepoznatljiva upravo za The Voice. Mislim da je to jedan od najboljih televizijskih formata na svijetu. – kazao je Ivan Vukušić i dodao da je svima žao što se trenutno ne mogu raditi takve spektakularne emisije.  

The Voice je produkcijski najzahtjevniji projekt Hrvatske radiotelevizije (HRT). Pod ravnanjem redatelja Danka Volarića, uz složnost velike The Voice obitelji, nastao je projekt za koji, na ponos samo HRT-u, stižu i pohvale od vlasnika licence – i za prezentaciju i za montažu emisija.  

- Puno je ljudi u timu, sve redom vrhunski profesionalci. Svaki segment je štimao i sve je funkcioniralo kao švicarska urica. Doista se profesionalno i minuciozno radilo apsolutno na svakom detalju. Posebice s kandidatima i natjecateljima da bi napredovali i predstavili se u najboljem mogućem svjetlu. Ionako su svi bili nebrušeni dijamanti što se pjevanja tiče. – naglasila je Iva.  


Dragi prijatelji ja sam najbolja osoba za to da vas pozovem da glasate za The Voice.

Davor Gobac, mentor

Mentori su u trećoj sezoni bili Vanna, Ivan Dečak, Massimo i Davor Gobac.

- Dosta sam teško prihvatio biti mentor. Predomišljao sam se, ali kad je krenula sezona bilo je super. – iskreno je rekao Davor Gobac.  

- Dugo poznajem i Vannu i Maksa i Dečaka tako da nije bilo nekih problema, brzo smo došli u radnu temperaturu. Sve je išlo prirodno. Svi su se opustili. Možda je prva i druga bila malo 'drž´ – ne daj', ali nije bilo ništa strašno. Poslije je krenula baš dobra atmosfera. Imali smo svoje natjecatelje i bilo je baš zanimljivo.  

- Kada je Vinko pjevao Dinekov Pelin i med cijela je nacija plakala… mislim od sreće i zadovoljstva. – prijetio se Gobac, upečatljivog nastupa njegovog natjecatelja, kasnijeg pobjednika treće sezone The VoiceVinka Ćemeraša. - Drago mi je da sam Vinkeca skužil… Nakon njegova prva dva nastupa bio sam siguran da ide dalje jer je uvijek zračio nekom sigurnošću.  

- Puno se suza tamo prolilo, ne glumljenih… kada puste te glaščine, kada se totalno naježiš, i zbog benda i orkestra koji su tamo i sve se pjeva i svira uživo i na kraju krajeva zaplačeš i kada oni ispadnu jer je toliko intenzivno druženje i toliko je sve iskreno i svaka je emocija dobro došla. Nema glume, takav si kakav si, ali radimo ozbiljan posao. – naglasila je Iva.  

- To je prekrasan katapult i odskočna daska za sve one koji se glazbom žele baviti. To je show koji je doista drugačiji od drugih. To je talent show, ali nije reality. Nije ruganje, nije izrugivanje. – zaključila je.  

Dokaz da su svi mentori napravili odličan posao je i to što mnogi natjecatelji, pa i oni koji su u dosta ranoj fazi otpali, imaju suradnju s izvrsnim autorima, snimaju odlične materijale, rekao bih da imaju priliku stvoriti respektabilnu karijeru… U The Voiceu su s mentorima naučili stati na pozornicu i dobro otpjevati i najteže glasovne figure. – dodao je Ivan.   

Prolazak u finalni krug Zlatnog Studija potvrda je da smo napravili dobar posao i podsjetnik da, čim to bude moguće, nastavimo tim putem jer je ovo očito receptura koja pali – složili su se Iva, Ivan i Gobac. 

Svoj glas za The Voice Hrvatska možete dati online ili pak slanjem kupona koji izlaze u magazinu Jutarnjeg lista – Studiju, zaključno s 5. veljače, što je zadnji rok za glasanje.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!