Kalush Orchestra u Hrvatskoj: Slušajte ukrajinsku glazbu i ne zaboravite Ukrajinu

21:31 / 27.05.2022.

Autor: Ivana Nežić/Dnevnik/HRT/Hina

Oleh Psiuk, pjevač Kalush Orchestra

Oleh Psiuk, pjevač Kalush Orchestra

Foto: HTV / HRT

Prvi veliki festival u Hrvatskoj nakon dvogodišnje stanke "Sea Star" počeo je u petak navečer u Umagu koji će tijekom dva dana ugostiti desetke tisuća fanova iz više od 40 zemalja. Uz brojne domaće glazbenike, na pozornicu će izići i mnogi strani izvođači među kojima je i jedna od trenutačno najpoznatijih svjetskih senzacija, pobjednici Eurosonga, ukrajinski Kalush Orchestra.  Naša ekipa razgovarala je s njima netom prije koncerta.

Tijekom tri dana na pozornici u Umagu će se izmjenjivati domaći i strani glazbenici. Bit će to prava poslastica za mlade željne zabave i one koji se tako osjećaju. Svi su jedva dočekali ovakav događaj, javila je iz Umaga Ivana Nežić. Inače, festival je prema mišljenju mnogih, jedan od najboljih srednjih festivala u Europi, a tomu svjedoči i broj posjetitelja, jer će u tri dana festivala u Umagu boraviti 20 tisuća ljudi.

Inače, najveća zanimljivost bit će svakako ukrajinski Kalush Orchestra kojima je ovo prvi nastup nakon pobjede na Eurosongu.

- Pozdrav svima, zovem se Oleh i prvi sam put u Hrvatskoj. Još ne znam kako se osjećam, jer smo tek stigli. Nisam još vidio pozornicu, pa ne mogu reći kakav će biti nastup, ali siguran sam da će sve biti odlično, kazao je Oleh Psiuk, pjevač.

Rekao je kako oko mjesec dana nije vidio svoju obitelj i prijatelje. Sretan je zbog pobjede na Eurosongu, jer su, kaže - Ukrajincima donijeli pobjednički duh.

- Pozdrav svim Ukrajincima. Želim vam reći da se svi ujedinite, da slušate ukrajinsku glazbu. Da ne zaboravite Ukrajinu i ono što se u njoj događa, i sve će biti u redu, poručio je.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!