Nova epizoda serijala Jesti na cesti vodi nas u srce Gorskog kotara, u zeleni "vražji vrt", kako su ga nekoć zvali zbog neprohodnih šuma i divlje prirode, ali ovaj put ne zbog strašnih priča, nego zbog toplih uspomena, kariranih stolnjaka, bakinih recepata i ... griza s čokoladom.
Domaćin David Skoko i gost, poznati chef Igor Gudac, vraćaju se na mjesto koje nazivaju svojim zajedničkim “domom”. Ondje je nekad bio kultni disko, poprište prvih mladenačkih ljubavi, i kuhinja u kojoj je Igor odrađivao prve kuharske prakse.
- Karirani stolnjaci, metalne šalice i griz s čokoladom svaki dan. Što ćeš više od toga, prisjećaju se kroz smijeh Igor i David.
I taman kad pomisliš da si dobio sve, stiže Igorova mama, s toplim osmijehom i rečenicom: "Majka vam skuhala griz!"
Nova epizoda serijala Jesti na cesti vodi nas u srce Gorskog kotara
Foto: HTV / HRT
Zajedno se prisjećaju djetinjstva, kad je svijet mirisao na palentu i jaja, a sreća se mjerila po tome je li baka uspjela “pogoditi gustoću”. Jedna baka svako jutro pripremala je doručak koji danas, s malim twistom, živi na jelovniku Igorova restorana – dokaz da jednostavnost i ljubav nikad ne izlaze iz mode.
A druga? Druga je bila čarobnica juhe. Mislili su da koristi cijelu apoteku začina, da taj lonac ključa s nekim drevnim goranskim receptom, sve dok nisu otkrili da je cijela njezina tajna stala u jednu biljku: ljupčac.
Jedan miris, jedna grana, jedno djetinjstvo u tanjuru i uspomena koju ni Michelin zvjezdice ne mogu nadmašiti.
Ako ste propustili ovu epizodu kulinarsko-putopisnog serijala "David Skoko: Jesti na cesti", možete je besplatno pogledati na našoj multimedijskoj platformi HRTi, gdje se nalaze i epizode Skokinog serijala "David Skoko: Motor, loza, kuhača".
Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!