Lennarta Spajić - nova Kraljica Hrvatske

02.12.2021.

10:35

Autor: Petronila Neuner Geržinić/Dobro jutro, Hrvatska

Hrvatska ima novu Kraljicu

Hrvatska ima novu Kraljicu

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Hrvatska ima novu Kraljicu. Od jedanaest kandidatkinja, u Rovinju je, na najstarijem hrvatskom izboru ljepote izabrana - buduća politologinja Lennarta Spajić. 

Skrivat ćemo vam još neko vrijeme Kraljicu Hrvatske za 2021. Pa prije toga kratki povratak u prošlost. S našom jedinom Kraljicom svijeta.

- Je l' bi to ponovila? Mislim da mi je puno pomoglo u životu u smislu da sam dobila samopouzdanje. Bila sam ustvari mlada i nesigurna osoba, baš jako i taj izbor mi je otvorio nekakve nove vidike u smislu da znam ako se nešto potrudim, da to mogu, kazala je predsjednica žirija Daniela Mihalić Gračan.

Naglasila je kako se treba potruditi i raditi na sebi, te da nikad ne treba prestati učiti. Učila je i Danijela, doktorirala, postala redovita profesorica Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija, a usto je i majka triju kćeri od kojih jedna prati majčine stope.

A ovogodišnjom je konkurencijom, predsjednica žirija ugodno iznenađena.

- Moram reći da sam jako iznenađena curama koje su sve fakultetski obrazovane, odnosno sve idu na fakultet i to mi je jako drago da one ulažu ne samo u svoju ljepotu i izgled nego i u znanje i to je ono što čini njihovu kompletnu ličnost, dodala je Mihalić Gračan.

Djelić toga pokazale su djevojke u dvoipolsatnom programu u Rovinju. Bilo je ovo izazovno, iako jubilarno, trideseto izdanje Kraljice Hrvatske. Uz posebne epidemiološke mjere. Čak je zbog samoizolacije za jednu od kandidatkinja izbor završio i prije negoli je počeo. A ostale su, prema ocjenama žirija, imale što pokazati.

- Sve djevojke su dobre, nema bolje, lošije, mi smo svi tu skupa, pomažemo jedna drugoj, to je proces gdje se iskristalizira tko je zaista spreman doći i psihički i fizički i vremenski za jedan ovakav event. To je nešto što otvara vrata u svijetu i poslu i karijeri, hoće li se to maksimalno iskoristiti, to je sad ponaosob, poručila je predsjednica Direkcije Kraljice Hrvatske Natalija Brkić

Težak izbor za trinaesteročlani žiri - jednog saborskog zastupnika, liječnike, gospodarstvenike i poduzetnice. Ali izabrali su - Ines Štengl je ponijela titulu Kraljice osobnosti, Marija Magdalena Buntak proglašena je Kraljicom elegancije, a Kraljica medija je Ania Biritteri.

I onda finale. Pa prije prve i najljepše recimo da je do lente stigla i jedna ne manje lijepa Puležanka - druga princeza je Gabriela Anđela Japundžić. Prva je princeza pak stigla iz Zagreba - Lucija Bagić.

I onda - Lennarta Spajić. I kruna iz ruku bivše Kraljice svijeta - novoizabranoj Kraljici Hrvatske.

- Puna sam dojmova i prijavila sam se prvenstveno radi iskustva, drago mi je da sam upoznala nove cure i što sam imala priliku sudjelovati, naučiti nešto o sebi, ne znam nisam ovo očekivala, lijep je osjećaj, kazala je Kraljica Hrvatske 2021. Lennarta Spajić.

Ova studentica politologije o planovima još ne priča puno, trebat će se prvo slegnuti dojmovi, a onda ozbiljno prionuti pripremama za Kraljicu svijeta. I to, čini se upravo u domovini jer je Direkcija Kraljice Hrvatske postala vlasnica svjetskog izbora Queen of the World - odnosno Kraljica Svijeta.

Trebao bi to biti pompozniji, veći spektakl s više publike, nadaju se organizatori - baš onakav kakav zaslužuje izbor koji i u Hrvatskoj već ima tradiciju staru trideset godina.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!