Letovci su postigli odličan uspjeh; oni su fenomen

17.05.2023.

20:47

Autor: Ivona Zadro/HRT

Tomislav Štengl  i Aleksandar Dragaš

Tomislav Štengl i Aleksandar Dragaš

Foto: Kod nas doma / HRT

Što se krije iza kulisa Eurosonga? Eurosong je iza nas, ali prašina se još uvijek nije slegla. Hrvatska delegacija u nedjelju u poslijepodnevnim satima vratila se iz Liverpoola u Hrvatsku. U engleskom gradu bilo je vrlo intenzivno i dramatično.

Voditelj hrvatske eurovizijske delegacije i urednik Dore Tomislav Štengl kazao je u HTV-ovoj emisiji "Kod nas doma" kako je cijela delegacija zadovoljna s osvojenim trinaestim mjestom na ovogodišnjem Eurosongu. 

Štengl: Odličan uspjeh


Štengl je naglasio kako je značajna razlika u bodovima između žirija i publike. I to ljude buni, ali biti sedmi po broju glasova publike je odličan uspjeh.

- Dečki iz Let 3 su zadovoljni, mi smo zadovoljni, ušli smo u finale, a to je bio cilj. Nemamo se zašto žaliti, dodao je Štengl.

Istaknuo je da su Letovci vrlo zabavni i bio je užitak s njima raditi. Dečki iz Let 3 su veliki profesionalci, znaju kako se radi.

Dragaš: Na Eurosongu ima kvalitetnih pjesama, ali i mnogo bizarnosti


Poznati hrvatski kritičar Aleksandar Dragaš rekao je kako je Eurosong postao parada kiča i šunda. Ali je još uvijek najgledaniji glazbeni festival.

Na Eurosongu ima kvalitetnih pjesama, ali ima i mnogo bizarnosti.

- Gledam na to kao na humorističnu emisiju, ali i na festival bizarnosti. Naravno, gledam i na glazbeni festival, poručio je Dragaš.

Dodao je kako mu je čudno da je tolika razlika u glasovima između žirija i publike. 

Letovci su fenomen


Dragaš je naglasio kako postoji mogućnost da su neki žiriji vidjeli u Letovcima remetilački faktor. I to je za Letovce odlično.

Voditelj hrvatske eurovizijske delegacije kazao je da su djeca oduševljena našim predstavnicima.

Dragaš je rekao kako su Letovci jedan fenomen. Štengl je dodao kako su Letovci podigli gledanost Dore i praćenja svih društvenih mreža HRT-a, koje su bili posvećeni Dori.

- I Eurosonga samog. Sve tri večeri Eurosonga u Hrvatskoj su enormno gledane. Ne pamtimo takve rezultate, poručio je Štengl. 

Hrvatska može birati drugačije


Na Eurosongu postoji skandinavsko-baltički blok. Štengl je kazao kako ne možemo reći da postoji neka teorija urote, već da je odrađen odličan PR pedeset godina ABBA-e, odnosno 50 godina se slavi u Švedskoj.

I nije se moglo pobjeći utjecaju Loreen na Eurosongu. No, Finac je postao najslušaniji.

Pobjeda Let 3 na Dori, pokazala je da Hrvatska može birati drugačije. 

Cijeli razgovor pogledajte u nastavku: 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!