Lovro i Vjeko: Bitno nam je da budemo svoji

26.03.2023.

19:24

Autor: HRT

Lovro Juraga i Vjeko Ključarić

Lovro Juraga i Vjeko Ključarić

Foto: Dario Njavro / HRT

Lovro Juraga i Vjekoslav Ključarić jedan su od parova 12. sezone "Zvijezde pjevaju".

Juraga se bavi glumom i glazbom, a za sebe kaže kako se najbolje snalazi u glumi.

- Glazba je uvijek bila prisutna kao hobi, ali nisam joj se previše posvećivao jer nisam imao vremena uz studiranje na Akademiji. U glumi sam bolji i u njoj se više osjećam kao da sam doma. Kod mene postoji sluh, ali ne znam koliko je to dobro ili loše, rekao je.

Ističe kako mu u životu olakšava činjenica da mu je otac također glumac.

- Tata je uvijek tu kao neki stariji kolega, a onda kao tata. Pomaže mi u svemu i najveća je potpora. Mnogi bi rekli da se nije lako nositi s tim, ali to mi nikad nije predstavljalo nikakav problem. Kad sam upisao akademiju, bratu i ocu sam rekao da ne želim da me se previše savjetuje, da želim sam proći kroz to. Oni su uvijek na ispitima, prate predstave i kažu svoje mišljenje koje ja objeručke prihvaćam, rekao je.

Lovro je rekao da je ovo jedini show u Hrvatskoj u kojemu je želio sudjelovati još kao dijete i koji je redovito pratio. Za Vjekoslava kaže da je brutalan mentor.

- Idemo po pobjedu, dodao je.

Od glazbe inače sluša sve osim turbo folka.

- Od ranog djetinjstva sam pjevao Sinatru, Michaela Bublea, Deana Martina i Leonarda Cohena. Uz te izvođače sam odrastao. To mi je bila glazba s kojom sam se prvom susreo. Nakon toga sam krenuo s rockom po Guns N' Roses, Red Hot Chili Peppersima i ostalima. Kako sam se razvijao, tako sam slušao i pjevao, kaže Lovro.

Istaknuo je kako mu je najdraža pjesma "Feeling good" od Michaela Bublea, koji mu je ujedno i najdraži pjevač. 

Vjekoslav Ključarić je krenuo s "The Voiceom", "A stranom", a sada je došlo vrijeme za novo poglavlje sa showom "Zvijezde pjevaju".

- Svaka priča je za sebe. "The Voice" je produkcijski odličan show, jedino mi se ne sviđa što je to natjecanje. Glazba bi više trebala biti osjećaj i užitak, nešto više kao "A strana", koja je kod mene definitivno prevladala. Ovo je nešto sasvim deseto. Dobio sam poziv za mentoriranje i mislim da će biti vrhunski. Bio sam presretan kad sam saznao da ću biti mentor. Gledao sam taj show i jedva sam čekao da se dogodi taj moment, rekao je Vjeko.

Nastoji biti ležeran mentor, a s Lovrom je super surađivati.

- Lovro odlično pjeva. Prvi put sam ga slušao na Zlatnom studiju gdje je pjevao s Tarom Taller. Tada još nisam znao kome ću biti mentor. Kada su krenuli pjevati, oduševili su me s tom izvedbom. Pomislio sam kako bi bilo baš fora da Lovru dobijem za mentoriranje. Kad sam čuo da ću mentorirati Lovru, moja reakcija je bila - super. Lovro se super kreće po pozornici i rođen je na pozornici. Mislim da će mu pjesme od Deana Martina, Sinatre i Bubblea najviše odgovarati za pjevanje. Ne sumnjam da će se dobro snaći u svakom žanru. Glumac je i pjevač i siguran sam da će se dobro snaći, dodao je.

- Zafrkavamo se da idemo do finala, ali to nas nekako ne brine. Bitno nam je da budemo svoji na pozornici, da damo maksimum i da se dobro zabavimo, rekao je.

Lovro Juraga i Vjekoslav Ključarić nisu se poznavali od ranije, ali Lovri je Vjeko ostao u sjećanju iz "A strane".

- Obožavam gledati "A stranu" i slušati te pjesme s roditeljima kod kuće. Vjeko, Jelušić i Drvenkar su tri najdraža pjevača koje sam volio slušati u "A strani". Kada sam saznao da su me pozvali u "Zvijezde pjevaju", samo sam se molio da mi netko od te trojice bude mentor. Kad sam saznao da će mi Vjeko biti mentor, bio sam presretan. Javio mi se na Zlatnom studiju da mi čestita na nastupu. Razmišljao sam da mu kažem da idem u Zvijezde pjevaju i da ga pitam za mentorstvo, rekao je Lovro.

Lovro je rekao kako je trenutno samo fokusiran na nastup u showu "Zvijezde pjevaju", a Vjeko je u fazi čekanja prinove.

- Djevojčica bi se trebala roditi početkom svibnja. Tada je taman finale showa, pa će mi biti jako "gusto". Još nemam ime za kćer, ali možda mi sine tijekom emisije. Moji roditelji su najvatreniji navijači, oni uvijek prate moje nastupe. Bili su skoro na svakoj "A strani". Eni je isto veliki poticaj. Uvijek navijamo jedno za drugog, rekao je Vjeko.

Lovro je naglasio da su mu najvatreniji navijači roditelji, brat i kolege s fakulteta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!