Biste li vi zapeli na pitanju o predsjedniku SAD-a Bidenu?

28.01.2021.

21:04

Autor: HRT

Natjecatelj Stjepan Stipetić

Natjecatelj Stjepan Stipetić

Foto: Tko želi biti milijunaš? / HRT

Dva natjecatelja igrom Najbrži prst imala su priliku okušati se u lovu na milijun kuna u ovotjednom izdanju popularnoga game-showa. Jedan je kviz napustio s 32.000 kuna, a drugi će sljedećega četvrtka kviz otvoriti pitanjem za 64.000 kuna.

Prvi je večeras u vrući stolac nasuprot Tarikovu sjeo 29-godišnji Zadranin Roko Sven Surać. Asistent na Odjelu za povijest Sveučilišta u Zadru pomoć znalaca zatražio je na pitanju za 8.000 kuna upitavši ih je li čovjek svitkovac, plaštenjak, trorežnjak ili uzdušnjak. Javio se Ivan Jurić čiji je odgovor, svitkovac, natjecatelj ponudio kao konačan te osvojio spomenuti iznos. 

Na sljedećem sportskom pitanju uz pomoć džokera "pola-pola" te potom i odgovorom da su Serena i Venus Williams osvojile 30 pojedinačnih Grand Slamova u omjeru 23:7, Roko Sven stigao je i do pitanja za prelazak drugoga praga. 

Na kojoj su slavnoj slici sve sami muškarci, glasilo je ono, a ponuđeni odgovori bili su Anatomija dr. Tulpa, Guernica, Doručak na travi i Američka gotika. Odlučio je iskoristiti džokera "zovi" koji je sa sigurnošću ustvrdio kako je riječ o slici naziva Anatomija dr. Tulpa te pritom samo potvrdio natjecateljevu pretpostavku.

Nakon što je prešao drugi prag, Roko Sven na idućem je pitanju iz književnosti odlučio pogađati. Tražio se naslovni Šenoin lik prezimena Nepoznanić. Među imenima Vladimir, Branka, Lovro i Luka, odabrao je ime Lovro, a ne Luka pa je stolac prepustio sljedećem natjecatelju Stjepanu Stipetiću


Djelatnik na zagrebačkom FER-u džokera "zovi" upitao je je li Freddie Mercury odradio 20-minutni nastup Queena na Live Aidu gol do pasa, u bijeloj potkošulji, u traper prsluku ili u žutom kožnjaku.

- U bijeloj potkošulji, rekao je džoker priskrbivši mu 8.000 kuna.

Potom je zapeo na pitanju o američkom predsjedniku Bidenu. Naime, trebao je znati ili pogoditi je li američku saveznu državu Delaware, Connecticut, Rhode Island ili Vermont Joe Biden 36 godina zastupao u Senatu. Stjepan je odlučio zatražiti pomoć znalaca. Svi su se javili, a odabrani Bruno Robert Kirinić s odgovorom Delaware osigurao mu je 32.000 kuna kao i nastup u sljedećoj emisiji.

Ukoliko niste pogledali večerašnjeg Milijunaša, pronađite ga na našoj usluzi HRTi, gdje će se nalaziti neko vrijeme. Testirajte svoje znanje i nasmijte se Tarikovim dosjetkama!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!