Monica Jakšić - nova Loto voditeljica!

11.02.2022.

10:44

Autor: HRT Komunikacije

Monica Jakšić - nova Loto voditeljica!

Monica Jakšić - nova Loto voditeljica!

Foto: Hrvatska lutrija / HL

Hrvatska radiotelevizija (HRT) predstavlja novu Loto voditeljicu - Monicu Jakšić! Nakon višemjesečnih priprema i žestoke konkurencije na HRT-ovim audicijama, "pobijedila" je atraktivna istarska profesorica francuskog i talijanskog jezika.

Rođena je 1996. godine, a u njenom bogatom životopisu stoji i da je radila kao konsekutivna prevoditeljica francuskog i talijanskog jezika - i to upravo na konsekutivnom prevođenju intervjua s ilustratorima stripova i izdavačima knjiga i stripova za Marvel, Bonelli, Hachette BD te na festivalu stripa Comic Con.

Svestrana Monica, uz sve svoje akademsko znanje i obrazovanje te profesorsko iskustvo i talente, posjeduje i onaj glazbeni: njezine akustične jazz i soul obrade uz perkusionistu i pijanistu na području Pule, Poreča i Rovinja, te nastupi kao vokalne solistice na festivalima u pulskoj Areni, na Grobničkoj skali i MIK-u nisu ostali nezapaženi.

Svojedobno je u Puli radila i kao odgojateljica, vodila je kreativne radionice u ljetnim dječjim vrtićima.

Stoga Hrvatska lutrija i Hrvatska televizija svoje novo "zaštitno lice" Hrvatima najpopularnijih igara na sreću i nedvojbeno iznimno osvježenje na HRT-ovim ekranima dočekuje s velikim očekivanjima. 

Monica Jakšić

Monica Jakšić

Foto: Hrvatska lutrija / HL

Monica će u svojoj novoj ulozi premijerno nastupiti 16. veljače, a da je mnogo više od samo nove "Loto djevojke", potvrđuje nam i Elizabeth Homsi, urednica projekta emisija Hrvatske Lutrije i svojevrsna Monicina "mentorica":

- Budući da je u današnje vrijeme doista teško doći do novog lica koje ima sve potrebne predispozicije za voditeljsku ulogu, veseli me vidjeti da se Monica, koja je toliko svestrana i predana svojim brojnim talentima i životnim izazovima, već na samoj Loto audiciji izdvojila posebnom energijom koja skriva i ujedno otkriva puno toga. Upornim radom i zalaganjem te usvajanjem svih danih joj uputa tijekom proteklog pripremnog perioda uspjela je svladati osnove televizijskog formata Loto emisija te je potvrdila da je njezin voditeljski potencijal nešto što se doista ne susreće često - ugodna boja glasa, toplina i angažirana prezentacija koja prelazi kameru i preko ekrana ulazi u domove gledatelja, naglašava Homsi.

- Iznimno sam počašćena i zahvalna HRT-u i Hrvatskoj Lutriji na pruženoj prilici. Postati voditeljicom Hrvatske radiotelevizije je za mene ostvarenje sna i kruna mog rada i truda - kaže nam skromna Monica i dodaje: "HRT je za mene pojam i prati me kroz cijeli život. Kao djevojčica sam gledala emisije za djecu, a u adolescentskim danima sam voljela strane televizijske serije. Obožavam HRT-ove dokumentarce o prirodi i dalekim putovanjima, zahvaljujući kojima odlutam u neke meni nepoznate svjetove i upoznajem drugačije živote."

Nastojat će, poručuje, opravdati dato joj povjerenje i uživati u svakom trenutku svog televizijskog puta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!