Najpoznatiji TV liječnik u Hrvatskoj najavljuje 100. emisiju - "Dr. Beck"

28.03.2023.

12:05

Autor: Komunikacije HRT-a

Dr. Natko Beck

Dr. Natko Beck

Foto: Renato Branđolica / HRT

U četvrtak 30. ožujka HTV će emitirati 100. emisiju "Dr. Beck". Liječnik kojemu se vjeruje i kojega vole i veliki i mali, svaki tjedan od ponedjeljka do četvrtka, uz svoje goste, pokušava odgovoriti na pitanja i riješiti nedoumice koje muče mnoge od nas. 

Kako se osjeća nakon stotinu odrađenih emisija, najpoznatiji televizijski liječnik istaknuo je kako je tempo snimanja brz i izazovan, kakav je uostalom i život danas.  

- Neizmjerno sam zahvalan na podršci svoje obitelji i tima koji radi na emisiji. Ja tu predstavljam jako puno ljudi, kojima sam beskrajno zahvalan na trudu i radu, na čelu s mojim urednicama, redateljicama i čitavom ekipom u pozadini, kao nogometna momčad smo, istaknuo je dr. Natko Beck


Dodaje, da su reakcije gledatelja i kolega uglavnom pozitivne i da nastoje unaprijediti emisiju kroz konstruktivnu kritiku. 

Dr. Beck

Dr. Beck

Foto: Renato Branđolica / HRT

Na pitanje bi li mogao izdvojiti neku emisiju i što možemo očekivati u budućnosti dr. Beck je kazao kako mu je od toliko emisija teško izvojiti najdražu.

- Zapravo emisije u kojima su gostovala djeca ili one gdje imamo najopušteniji razgovor, koji sam teče, a gosti se dobro osjećaju. Želim nam da u sljedećih 100 napravimo još više za sve nas i da se dotaknemo još više te konstantno ekspandirajuće medicine. Sretan sam što imam priliku raditi ovaj posao i hvala svima koji sudjeluju u projektu "Dr. Beck", istaknuo je dr. Natko Beck.

Dr. Natko Beck

Dr. Natko Beck

Foto: Renato Branđolica / HRT

Podsjećamo da stalnu ekipu emisije "Dr. Beck" čine urednice emisija: Sanja Brajković, Tamara Peras i Tina Šimurina. Realizatorice su Vesna Luković-Žarn i Anamaria Corazza, a producent Dario Jakiša. Gordana Škaljac Narančić - autorica je i urednica projekta. 

- Cjelokupne emisije ne bi bilo bez timskog rada kolega iz scenografije, tehničke ekipe - rasvjete, tonaca, kamermana, naših asistentica i sekretarica režije kao i naših šminkerica i kostimografkinje Nataše Svekler te drugih kolegica i kolega koji sudjeluju u nastajanju i snimanju emisije. Također, ne zaboravimo našu Martinu Šahbaz koja se brine da sve bude objavljeno na društvenim mrežama i Renata Branđolicu koji nas fotografira za povijest. No, najveća hvala ide našim gostima koji se odazivaju našim pozivima za gostovanje te našim gledateljima koji nas prate, naglasila je Gordana Škaljac Narančić.

Galerija
Dr. Beck, Foto: Renato Branđolica /HRT
Dr. Beck, Foto: Renato Branđolica /HRT

Tema 100. emisije "Dr. Beck" je demencija. 

Zaboravili ste gdje ste parkirali, niste platili račune, prvi put u životu zaboravili ste rođendan svoje kćeri, osjećate se pomalo dezorijentirano? Je li to uobičajena zaboravljivost koja dolazi s godinama ili biste ipak trebali posjetiti liječnika jer možda imate simptome demencije, bolesti koja je tema jubilarne emisije" Dr. Beck". Demencija je poremećaj kognitivnih aktivnosti uzrokovanih promjenama u mozgu zbog čega dolazi do oštećenja pamćenja te drugih intelektualnih sposobnosti, ali i promjene osobnosti. 

U emisiji će se govoriti o tome može li se demencija spriječiti promjenom životnog stila. Saznat ćemo kako mozak držati u kondiciji i koliko socijalna izolacija utječe na pojavu demencije i može li pomoći više druženja. Što kada osoba zbog demencije više ne može brinuti o sebi – samo su neka od pitanja na koje ćemo saznati odgovore u četvrtak 30. ožujka u 13:15 na Prvome programu Hrvatske televizije.

Dr. Beck

Dr. Beck

Foto: Renato Branđolica / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!