Novi imidž za novu Doru

01.02.2021.

21:41

Autor: HRT

Mia Negovetić

Mia Negovetić

Foto: Mateo Jurčić / -

S nepunih 12 godina na YouTubeu je objavljen video nastupa Mie Negovetić u školskoj dvorani povodom kraja školske godine kada je otpjevala pjesmu Listen koji je ubrzo skupio milijune pregleda i tisuće pozitivnih reakcija diljem svijeta. 

Iako nije nikada pohađala glazbenu školu, Mia je najprije pobijedila na pjevačkom natjecanju u školi, nakon toga i na Dječjem mikrofonu, da bi 2015. pobijedila u showu Zvjezdice.

U kolovozu 2015. na svečanom Mimohodu povodom 20. obljetnice operacije Oluja otpjevala hrvatsku himnu Lijepa naša domovino za što je dobila i Zahvalnicu Predsjednice RH. Iste godine na poziv Ellen DeGeneres Mia nastupa u showu Little Big Shots u Los Angelesu, a njezin je pjevački nastup ocijenjen najboljim te sezone.

U izboru čitatelja Večernjeg lista, proglašena je Novim licem 2015., a 2016. u rasprodanoj dvorani Lisinski održala je svoj prvi samostalni koncert i time postala najmlađa pjevačica u povijesti ovih prostora kojoj je to pošlo za rukom.

Mia je izdala nekoliko zapaženih singlova te radi na svom prvom albumu surađujući s producentima iz SAD-a i Švedske u pjesmama na engleskom jeziku, a s hrvatskim autorima za pjesme na hrvatskom jeziku. Većinu njenih autorskih skladbi, zajedno s Mijom potpisuje Olja Dešić s kojim surađuje na nizu projekata.

2020. Mia je nastupila na Dori s pjesmom When it comes to you zauzevši visoko drugo mjesto, a ove godine natječe se s pjesmom She’s Like a Dream.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!