Od utorka počinje nova HTV-ova zabavna emisija "Zlatna liga"

03.10.2022.

07:23

Autor: Komunikacije HRT-a

Ekipa nove HTV-ove zabavne emisije "Zlatna liga"

Ekipa nove HTV-ove zabavne emisije "Zlatna liga"

Foto: Renato Branđolica / HRT

Sve je toga prošlotjednog, subotnjeg popodneva u prisavskom Studiju 9 mirisalo na dobru zabavu, uoči početka snimanja prve, pretpremijerne emisije "Zlatna liga", novog HTV-ova programskog aduta "rezerviranog" za ekipu i publiku "65+" koju za publiku "zlatne dobi" radi isto takva "zlatna generacija" legendarnih HRT-ovih voditelja, a koja od sutra, 4. listopada, u 10:20, odmah nakon završetka popularnog "Dobrog jutra", starta na Prvom programu Hrvatske televizije (HRT-HTV1).

Veselje i dobro raspoloženje počelo je još kad su se pred Studijem 9, do u minutu točni, počeli okupljati, pozdravljati (i komplementirati si međusobno "kako se još dobro drže i izgledaju"), te grliti i ljubiti, sve redom najveće umirovljene voditeljske i komentatorske legende HTV-a: Mirjana Rakić, Božo Sušec, Vladimir Rončević, Ivana Prohić, Drago Celizić, Ksenija Erker i najmlađa među njima, Ljiljana Saucha.  

Prekaljenim i karizmatičnim HRT-ovim profesionalcima pridružili su se i scenaristi "Zlatne lige", također već "penzići" Velimir Đuretić, Tanja Šimić i Gordana Mrđen, te (malo mlađe) urednice emisije Jasna Ceković-Ceki i Lidija Šprajc, urednica projekta Daria Marjanović, redatelj Mladen Šimunov-Šime, ali i neizostavna, legendarna HTV-ova asistentica režije Ruža Novak

video thumb

Ovaj put Ruža nije morala vikati: "Tišina, snima se!" jer sve su to preveliki "TV profići" koji su cijeloga svog radnog vijeka suvereno vladali TV ekranima, pa su zaigrano, te i dalje puni snage, vitalnosti, humora i duha, silnog profesionalnog iskustva i istinskog životnog veselja, ali i bez mrvice treme, ušli u studio i pozirali najprije našem "kućnom fotografu" Renatu Branđolici, a potom se udobno zavalili na svoje voditeljske pozicije u foteljama Studija 9. A koji je, također u "zlatnom tonu", uredio HRT-ov proslavljeni scenograf Dragutin Broz... i počeli "valjati fore"... dakako, na svoj i tuđi (međusobni) račun. Stoga je Ruža Novak tek tu i tamo morala podviknuti: "Mir u razredu!" i eventualno: "Božo, opet gledaš u krivu kameru... nije ti to Stadion!".

Ni scenarist te prve, najavne emisije, preiskusni TV mag Velimir Đuretić ni urednice Ceković i Šprajc tu nisu imali puno posla: u skriptu su bila navedena samo okvirna pitanja, a s kojima su voditelji "rešetali" jedni druge - jer ta je uvodna emisija i bila zamišljena samo kao njihovo prvo predstavljanje gledateljima, a koji će ih, vjerujemo, s oduševljenjem i velikim veseljem pratiti iz dana u dan, svaki tjedan od utorka do četvrtka prijepodne na HTV1.

Čavrljali su oni ležerno pred kamerama o tome gdje su danas i kako provode svoje "penzićke" dane i kako će u novoj programskoj HTV-sezoni jesen zima 2022./23. ugošćavati - kako svoje bivše HTV kolege, poput primjerice također umirovljenih i karizmatičnih Saše Zalepugina, Željke Fattorini, Slavka Cvitkovića-Cvite i brojnih drugih - tako i svojih "umirovljenih celebrity" gostiju te naše "zlatne generacije", poput također prvoligaša i zlatnoligaša u svojim profesijama Nade Abrus ili Mihovila Nakića, te još sijaset legendarnih imena iz javnoga, kulturnog, sportskog, medijskog i umjetničkog života koji su obilježili vaše i naše živote, a koji su također već dobrano zagazili u umirovljeničke dane i koji nam uistinu imaju što za ispričati. I pritom nas dobro zabaviti.    

Recimo i to da će se ovoj početnoj voditeljskoj postavi (a emisije će voditi u parovima!) pridružiti još i Drenislav Dren Žekić, Branko Uvodić, Nada Šurjak, Zvonko Varošanec... A kad su gosti posrijedi, i tu vlada "demokracija": gledatelji će im i sami moći predlagati koga bi još htjeli u "Zlatnoj ligi" gledati. 

Zlatna liga

Zlatna liga

Foto: HTV / HRT

Jedina "mana" emisije jest to što će ona trajati samo pola sata i to u "slotu" odmah nakon završetka kultne jutarnje mozaične emisije "Dobro jutro, Hrvatska" pa se samo nadamo da zbog "Zlatne lige" naši još neumirovljeni, a HRT-ovi vjerni gledatelji, neće morati "markirati" svoje radno vrijeme! Za te naše, još uvijek "zaposlene" gledatelje, ali i one mlađe i mlade koji od ove naše "zlatne generacije" imaju i mogu štošta naučiti, HTV je predvidio i reprizne termine ujutro u 5:57 kao i na HRTi-ju i na društvenim mrežama HRT-a.

Stoga, uplovimo već od sutra s veteranima i protagonistima "Zlatne lige" u vedru i optimističnu HRT jesen.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!