19:41 / 28.11.2019.

Autor: HRT

Odlična atmosfera uoči početka treće sezone The Voicea

Foto: Krasnodar Peršun

Foto: Krasnodar Peršun

Foto: - / -

Tjedan dana dijeli nas od početka treće potrage za najboljim glasom Hrvatske. Evo kako dišu naši mentori!
Brojimo sitno do početka treće sezone Voicea, koja nam od subote 7. prosinca na Prvom donosi pregršt uzbuđenja kroz 12 televizijskih emisija i dodatne sadržaje na društvenim mrežama i You Tube kanalu.
Show se odvija u četiri faze: pet emisija audicija, tri nokauta, dvoboj i tri emisije uživo. Ukupno će se 79 kandidata boriti za okret nove mentorske ekipe i razdoblje učenja i uživanja u glazbi na putu prema osvajanju titule najljepšega glasa Hrvatske. - 'The Voice Hrvatska' – 3. sezona najpopularnijeg HRT-ova talent showa od 7. prosinca

Početak nove sezone Voicea u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" najavili su urednik Zabavnog programa HTV-a Mario Sedmak i dobro poznati voditelji Iva Šulentić i Ivan Vukušić. - Šlag na tortu jakih projekata Zabavnog programa HTV-a je vrlo složen projekt Voicea, najcijenjeniji i najkompliciraniji glazbeni show. Od dvije tisuće kandidata u predizboru izabrano je 79 kandidata, a nakon prvog kruga ostat će ih 40, naglasio je Sedmak. Voditelji su nam otkrili da je atmosfera na snimanjima bila odlična, kao i komentari mentora, te da će gledatelji biti ugodno iznenađeni.  Ne zaboravite, i ovog puta i vi odlučujete o plasmanu kandidata, a velika završnica na rasporedu je 22. veljače. Promjena je što nema "family rooma" već je ta pozicija u samom studiju, na 20-ak metara od natjecatelja, pa je stvar još senzibilnija i emotivnija, kazao je Vukušić. Iva je dodala da u ovom natjecanju nema ruganja niti bilo čega negativnog, već samo divljenje mladim pjevačkim snagama. A ostale detalje provjerite od 7. prosinca! Kao što već znate, mentori treće sezone showa su popularni glazbenici Ivana Vrdoljak Vanna, Massimo Savić, Davor Gobac i Ivan Dečak, koji ne kriju uzbuđenje zbog okupljanja svojih 10-članih timova natjecatelja.

Jedina dama mentorica, Vanna, ponajbolji je glas ovih prostora pa ne čudi da je glazbeni perfekcionist. Ona točno zna što želi i kakav glas traži za svoj tim. Između napornih snimanja lovi rijetke trenutke opuštanja, te i članovi njenog tima moraju biti spremni na predani rad.
Osim što su se dobro zabavili, Vanna i Gobac su u emisiji "5.com s Danielom" govorili i o nadolezećem Voiceu. Već im je s prvom emisijom postalo jasno da će biti vrlo komplicirano i emotivno, kažu. Gobac za sebe smatra da će biti odličan mentor, "vrlo stručan, a opet tako emotivan i pažljiv". Na pitanje kakav treba biti natjecatelj za kojeg bi oni rekli da je najbolji, Vanna je odgovorila: - Ja tražim nešto posebno. Ne mislim da je za pjevača važno imati samo raspon glasa. On mora imati nešto što će natjerati gledatelje da ga slušaju radije nego nekog drugog. Iskusni rocker Gobac već nas je zabavljao u showu "Ples sa zvijezdama", no hoćemo li ga u Voiceu možda upoznati i kao ozbiljnog ili strogog mentora? A možda ga najviše veseli košulja...

  O gotovo četrdeset godina profesionalnog bavljenja glazbom Massimo je razgovarao s Tončicom Čeljuskom u talk-showu "U svom filmu". Za njega pjevanje znači uvjeriti nekoga u priču koju izvodiš. Kojem će to kandidatu poći „za glasom“?  - Glazba je nešto što ne vidiš i ne možeš dotaknuti. Glazba su mikro detonacije u zraku koje nešto čine našim emocijama. Glazba je emotivna pismenost, naglasio je Massimo.

Ivan Dečak jedini ima Voice utakmica u nogama i želi imati savršeno-nesavršeni tim. S mentorima ima dosta zajedničkog - s Vannom dijeli ljubav prema nogometu, s Massimom glazbenu suradnju, a s Gobcem glazbeni žanr,sli zasigurno svoje natjecatelje neće dijeliti ni s kime!

Uzbuđenja su zajamčena! Druženje zakazujemo iduće subote, a dotad sve informacije o najboljem glazbenom showu potražite na voice.hrt.hr, ali i na Facebooku i Instagram stranici 'The Voice Hrvatska'.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!