Opatija među najromantičnijijim gradovima u Europi

14.02.2022.

20:47

Autor: Dnevnik/IMS/HRT

Opatija među najromantičnijim gradovima u Europi

Opatija među najromantičnijim gradovima u Europi

Foto: HRT / HTV

Jedno od najboljih odredišta za Dan zaljubljenih i ove je godine Opatija. Prošle godine uvrštena je među najromantičnije gradove u Europi, a i ove je na popisu 15 najboljih odredišta za romantično putovanje.

Tirkizno more, zelene planine, raskošne vile i pitoreskne obalne šetnice. Tim je riječima opisao poznati turistički portal Opatiju kada ju je uvrstio u 15 najboljih ideja za romantično putovanje. Svemu tome pridonosi i ponuda koju su pripremili opatijski ugostitelji i hotelijeri.

Ovo je druga godina da je Opatija na popisu najromantičnijih europskih destinacija, rekla je za Dnevnik Jelena Tomac i dodala kako je godina počela izvrsno, te kako je u siječnju ostvareno gotovo 11 tisuća dolazaka, što je najbolji siječanjski rezultat u posljednjih 20 godina.

- Dobri su se rezultati ostvarili i u veljači. Trenutno je otvoreno 18 opatijskih hotela u kojim vikendima odmara dvije i pol tisuće gostiju. Sve to daje veliku dozu optimizma, izvijestila je za Dnevnik Ivana Tomac.

Zrinka i Darko Božić, bračni par iz Karlovca, za Opatiju kažu da je dobar izbor za odmor, a posebno kada se spoji s Danom zaljubljenih. Poručuju da je njima Valentinovo svaki dan. 

Za one koji nisu stigli ovaj vikend, u posebnoj opatijskoj romantičnoj ponudi moći će uživati do kraja veljače.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!