Otvoren panoramski kotač u Osijeku

23.12.2021.

21:51

Autor: Dnevnik/IMS/HTV/HinA

U Osijeku otvoren Sky Wiew - najveći panoramski kotač u Hrvatskoj

U Osijeku otvoren Sky Wiew - najveći panoramski kotač u Hrvatskoj

Foto: Dnevnik/HTV / HRT

U Osijeku je otvoren najveći panoramski kotač u zemlji. Nova turistička atrakcija, visoka 35 metara,  nazvana je Sky View. Može primiti 144 osobe. Postavljen je kao dio predbožićne manifestacije "Adventiranje", a iz njega se pruža pogled na cijeli grad. Kotač u Osijeku ostaje do kraja siječnja.


 U sklopu osječkog Adventa, kojeg organiziraju Županijska i osječka Gradska uprava, u Parku kralja Držislava otvorena je nova turistička atrakcija - panoramski kotač visok 35 metara.


Prvu vožnju otvorili su osječki gradonačelnik Ivan Radić i Osječko-baranjski župan Ivan Anušić, nakon čega su svojim sugrađanima zaželjeli sretan Božić i sretnu novu 2022. godinu.


- Željeli smo građanima i posjetiteljima Osijeka i ovog Adventa pružiti turističku atrakciju kakvu imaju sve velike europske i svjetske metropole. Sada ga ima i slavonska metropola, kazao je gradonačelnik Radić te najavio da će panoramski kotač u Osijeku ostati do kraja siječnja, kako bi se svi zainteresirani stigli provozati.


Dodao je kako su Advent i vožnja Božićnim tramvajem, zbog velikog interesa i pozitivnih reakcija građana, produljeni do 31. prosinca.


Kotač visine 35 metara i težine 90 tona s 24 zatvorene kabine u koje može sjesti po šest osoba, ukupnog kapaciteta 144 putnika, stigao je u Osijek 10. prosinca iz Istanbula. 


Za vožnju u trajanju od pet do sedam minuta odrasle će osobe trebati izdvojiti 50 kuna, za djecu do 12 godina cijena vožnje je 40 kuna, a najmlađi do tri godine mogu se voziti besplatno.

Župan Anušić smatra da su uspjeli u nakani da ovaj Advent u Osijeku bude najljepši u Hrvatskoj. Najavio je da nakon Adventa toga kreće turistička manifestacija "HeadOnEast", koja je zbog vremenskih neprilika u listopadu bila odgođena.


Pozvao je sve zainteresirane da dođu na produžetak Adventa i na "HeadOnEeast", te poručio kako danas u Osijeku svatko može pronaći nešto za sebe.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!