Otvoreni Karlovački dani piva

26.08.2022.

22:53

Autor: P.F./Hina

Nazdravila i ministrica turizma Nikolina Brnjac

Nazdravila i ministrica turizma Nikolina Brnjac

Foto: Kristina Stedul Fabac / Pixsell

Nazdravljanjem pivskim kriglama, ministrica turizma Nikolina Brnjac, karlovačka županica Martina Furdek-Hajdin, gradonačelnik Karlovca Damir Mandić te Marta Bułhak, predsjednica uprave Heineken Hrvatska, otvorili su Dane piva, na glavnoj pozornici u centru grada.

Prije toga je nastupila grupa Buđenje, a nakon programa otvorenja, zdravice i vatrometa, Zlatan Stipišić Gibonni.

- Sjećam se prvih dana piva koji su se odvijali u Zvijezdi, karlovačkoj jezgri. Imala sam tada šest godina i drago mi je kao Karlovčanki da se ova manifestacija odvija opet u središtu grada, kazala je ministrica Nikolina Brnjac.

Gradonačelnik Damir Mandić je napomenuo da Karlovac svatko u Hrvatskoj zbog turističkih atrakcija treba vidjeti te se zahvalio Ministarstvu turizma i sporta kao i Hrvatskoj turističkoj zajednici na podršci pivskoj manifestaciji.

Ministrica Brnjac je poručila da grad na četiri rijeke nudi mnogo domaćim i stranim turistima te da više nije samo prolazna destinacija.

- Dani piva za Karlovačko i Karlovčane imaju već 35 godina poseban značaj. To je priča o zajedništvu pivovare i Karlovca. Odgovorno uživajte u pivu i bogatom programu među svojima, poručila je Marta Bułhak.

Manifestacija traje do utorka, a nudi svirke glazbenih zvijezda, uživanje u pivu i gastronomiji. Narednih dana će nastupiti Pocket palma, Vatra, Urban & 4, Boris Štok, Vanna, Daleka obala, Denis & Denis, Crvena jabuka i Hladno pivo.

Kod Sokolskog doma je gastro-kutak, a u Galeriji "Zilik" se može razgledati izložba o povijesti pivarstva u Karlovcu i same manifestacije. Za trajanja manifestacije posjetitelji, kojih ima iz cijele Hrvatske, ali i inozemstva, mogu izabrati posebno vodstvo kroz grad, besplatno posjetiti Gradski muzej Karlovac i Franjevački muzej. U suradnji s Veleučilištem u Karlovcu izrađena je piva "Peta rijeka".

Cijena pola litre Karlovačkog je 15 kuna, a toči se u čaše od recikliranog materijala. Ugostitelji također nude posebne ponude, a radno vrijeme im je produženo do 1 sat.

Uvedeni su posebni vlakovi između Zagreba i Karlovca za posjetitelje Dana piva sa stajanjima u Remetincu, Hrvatskom Leskovcu i Jastrebarskom, a karta stoji 10 kuna. Također su uvedeni i dodatni autobusi koji spajaju Karlovac s ostalim gradovima u Karlovačkoj županiji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!