13:27 / 27.08.2021.

Autor: M.M./HRT/Hina

Počinju 34. karlovački Dani piva

34. karlovački Dani piva

34. karlovački Dani piva

Foto: Arhiva/Petar Glebov / Pixsell

U Karlovcu danas počinje četverodnevna gastronomsko-zabavna manifestacija, 34. Dani piva, uz pridržavanje epidemioloških mjera, a na koncerte na igralištu Šanac moći će se ući samo uz covid potvrdu ili uz negativni test, s tim da je testiranje moguće i na ulazu.

Tako će brzo antigensko testiranje, uz cijenu od 100 kuna, biti omogućeno večeras svima koji će htjeti na koncerte Massima i Zabranjenog pušenja, te na ceremonijal otvorenja s laserskim spektaklom, kao i ostale dane do utorka.

Za sve ostale sadržaje neće biti potrebna covid potvrda ni testiranje, već samo pridržavanje općih epidemioloških mjera.

Najveća pivska manifestacija u Hrvatskoj, karlovački Dani piva, 2019. su se preselila s vanjskog u prostore centra grada, uz najljepše gradske perivoje, rekao je gradonačelnik Damir Mandić. Sada, kada se organizira u središtu grada, ta tradicionalna karlovačka manifestacija privlači i turiste kojima je osim uživanja u jelu, piću i zabavi važna i cjelokupna turistička ponuda, otkrivanje gradskih znamenitosti, prirodnih i kulturnih posebnosti Karlovca, dodao je.

Marta Bułhak, predsjednica Uprave Heineken Hrvatska, najavila je da je ove godine novost na Danima prva pivska akademija kroz koju će njihovi majstori pivari dva dana posjetiteljima omogućiti da si pripreme vlastito pivo, te će ga moći ponijeti kući.

Ovih je dana u Karlovcu posebna regulacija prometa i mogućnost besplatnog parkiranja na Sportsko rekreacijskom centru Korana, te će od 18 sati do ponoći besplatno goste voziti festivalski autobus, od centra grada do parkirališta SRC Korana.

Zbog promoviranja odgovorne konzumacije alkohola posjetiteljima koji na Dane piva dolaze iz Zagreba, Remetinca, Hrvatskog Leskovca i Jastrebarskog, pivovara je organizirala od petka do nedjelje Festivalski vlak uz cijenu povratne karte od simboličnih 10 kuna. Polazak iz Zagreba je u 18,50 sati, a povratno iz Karlovca u ponoć.

Nastavlja se i kampanja 18+ za podizanja svijesti o tome da maloljetnici ne bi smjeli konzumirati alkohol, te će punoljetni mladi posjetitelji moći dobiti naljepnicu Ja sam 18+ i tako signalizirati poslužiteljima pića da su punoljetni.

Od subote do nedjelje nastupat će još Silente, Goran Bare & Majke,duo Nipplepeople, Vojko V, Z++, Natali Dizdar, Detour, Željko Bebek,TBF i Tight Grips, a održat će se i mnogi drugi programi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!