Otvorenje 15. Weekend Media Festivala u Rovinju - u znaku HRT-a!

23.09.2022.

13:50

Autor: HRT

15. Weekend Media Festival

15. Weekend Media Festival

Foto: Renato Branđolica / HRT

Sinoć je u Rovinju, spektakularnim koncertom Darka Rundeka i Jazz orkestar HRT-a, i službeno otvoren 15. Weekend Media Festival. Već od ranoga popodneva u negdašnju Tvornicu duhana Rovinj slijevale su se rijeke akreditiranih sudionika ovogodišnjeg WMF-a, a kojih se do nedjelje, koliko festival traje, očekuje više od pet tisuća - predstavnika komunikacijskog i medijskog svijeta Hrvatske, regije, ali i gostiju izvan granica EU-a. 

Galerija
15. Weekend Media Festival, Foto: Renato Branđolica/HRT
15. Weekend Media Festival, Foto: Renato Branđolica/HRT15. Weekend Media Festival, Foto: Renato Branđolica/HRT15. Weekend Media Festival, Foto: Renato Branđolica/HRTDarko Rundek i Jazz orkestar HRT-a, Foto: Renato Branđolica/HRTAleksandar Kostadinov i Robert Šveb, Foto: Renato Branđolica/HRT

Dobro raspoloženje počelo je već i prije samoga koncerta, zajedničkim gledanjem (svih sinoćnjih uzvanika i posjetitelja WMF-a) maestralne utakmice Hrvatska-Danska, u pravoj, navijačkoj atmosferi, na velikom i svim ekranima HRT-ova štanda u glavnom paviljonu WMF-a.

A današnji program počeo je u 9:50 (izravnim uključenjem iz HRT-ova "pokretnog" studija i štanda u Rovinju u emisiju "Dobro jutro, Hrvatska", razgovorom s direktorom programa WMF-a Tomom Ricovom i izvršnim direktorom Borisom Kovačekom) te vrlo atraktivnim predavanjem Yossija Melmana, najpoznatijeg  izraelskog stručnjaka za špijunažu i Mossad, pod nazivom "Što možemo naučiti od Mossada?". 

Galerija
Tomo Ricov, Foto: Renato Branđolica/HRT
Yosse Melman, Foto: Renato Branđolica/HRT15. Weekend Media Festival, Foto: Renato Branđolica/HRTRobert Šveb, Foto: Renato Branđolica/HRT

A već u 12:15 počeo je i prvi panel o budućnosti televizijskog medija u nas i u svijetu: "Što ima na TV-u?", u kojem je (uz Dražena Mavrića s Nove TV i Branka Čakarmiša s RTL-a) sudjelovao i Glavni ravnatelj HRT-a Robert Šveb. Potom je 19 sati na rasporedu WMF-a svečana premijera - prve epizode nove HRT-ove hit-serije "Metropolitanci", a koja od ponedjeljka i utorka počinje, u prime-timeu, na Hrvatskoj televiziji (HTV1).

15. Weekend Media Festival

15. Weekend Media Festival

Foto: Renato Branđolica / HRT

Nakon projekcije (uz nazočnost protagonista serije, glumice Nataše Janjić Medančić, redatelja Igora Šeregija i autora serije Daria Vincea) slijedi i ekskluzivni večernji "HRT-party", na kojem će se - uz raskošan domjenak i zvuke grupe Gelato Sisters), zabavljati svi najpoznatiji sudionici i celebrityji WMF, kao i svi zajedno, vodeći ljudi i najveći brandovi sve tri "konkurentske" televizije u nas: HRT-a, RTL-a i Nove TV.

15. Weekend Media Festival

15. Weekend Media Festival

Foto: Renato Branđolica / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!