Petak je rezerviran za uzbudljive i popularne kriminalističke serije

30.09.2022.

09:19

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/HRT

Krimi petak na HTV-2 i HR-1

Krimi petak na HTV-2 i HR-1

Foto: HTV / HRT

Svakog petka navečer na Drugom programu HTV-a, od 20 sati do ponoći, vrijeme je rezervirano za uzbudljive i popularne kriminalističke serije. Otvorite oči, čuvajte leđa i budite oprezni jer ubojica može biti bilo tko!


- Počinjemo s dvije serije po 90 minuta, jedna priča u jednoj epizodi, a treća serija mračnijeg karaktera traje 45 minuta. Gledanost serije McDonald&Dodds prošlog petka bila sjajna, rekao je Braslav Bradić, HTV-ov odjel za odabir i nabavu stranog programa. 

Večeras donosimo novi naslov Roy Grace, serija prema krimićima Petera Jamesa, a svaki nastavak prati jednu knjigu.

Posljednja je serija Zaljev gdje u trećoj sezoni možete pratiti detektivku koja s obitelji dolazi u novu sredinu, a tamo je čeka novi zanimljivi slučaj.

Subotom i nedjeljom u 10 sati u krimi matineji pratite avanture Rosemary & Thyme, a nedjeljom Ubojstva u Sandhamnu.

Sve krimiće možete pogledati i na platformi HRTi.

- Nastojimo kupiti barem šest mjeseci naše naslove koji će biti u "Krimi petku". Čim dođe prva epizoda, cijela sezona je na HRTi-ju, rekao je Bradić.

"Krimi petak" možete pratiti i na prvom programu Hrvatskog radija od 23 sata.

- Emisija "Krik" koja ima svoju dugovječnost na radiju, ali je sad u novom terminu na Prvom programu. Krenuli smo s domaćim krimićima. Danas je premijera trećeg nastavka trilogije prema romanima Drage Hedla - Kijevska piletina. U listopadu idemo s nešto klasičnijim krimićima, mogu najaviti premijeru Plinskog svjetla Patricka Hamiltona, rekla je Nives Madunić Barišić, urednica Dramskog programa Hrvatskog radija.

Radijski krimići mogu se slušati u "Slušaonici" te preko Google i Apple podcasta u emisiji "Krik".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!