Počeo zagrebački ulični festival Cest is d'Best

25.05.2023.

20:13

Autor: Dnevnik/HRT/IMS

Arhivska fotografija

Arhivska fotografija

Foto: Neva Zganec / PIXSELL

Performeri, glazba, sportske aktivnosti, radionice - počeo je najpopularniji zagrebački ulični festival Cest is d'Best. Program će trajati do nedjelje, a sudjelovat će više od stotinu izvođača iz cijeloga svijeta. 

Novinarka Antonija Ćosić se za središnji Dnevnik javila s festivala.

- Uz Cvjetni trg i Bogovićevu te Europski trg tu je i park Zrinjevac iz kojeg se mi javljamo jer je svečano otvaranje u 20:05 sati iako su Zagrepčani i njegovi posjetitelji mogli i tijekom dana vidjeti brojne aktivnosti. Iza mene je nešto poput generalne probe ili zagrijavanja, možemo to tako nazvati, jer gospođa Nada Bernard i njezina grupa 'Irski ples Zagreb' bit će dio svečanog otvaranja, a naravno u pitanju je tradicionalni irski ples. Oni će pokušati oduševiti publiku, baš kao što će to učiniti i brojni performeri iz svih dijelova svijeta koji su stigli u Zagreb. Tu su posjetitelji iz Južne Koreje, performeri iz Francuske i Njemačke, čak i predstavnici Argentine i Čilea. Bit će šaroliko na zagrebačkim ulicama i trgovima, koji će postati prave plesne pozornice, a uz ples tu je i puno radionica. Tu su i neke predstave, a možete možda sudjelovati i u radionici blatnih pita, kao i u nekim radionicama fotografije, crtanja lica i brojnim drugim nastupima, opisala je Ćosić.

Direktor festivala Zlatan Jaganjac pozvao je sve zainteresirane na festival:


-Pozivam sve u subotu od 10 do 15 na pastelizaciju pločnika, dođite još večeras, kao i sutra na glazbeni paviljon gdje imamo koncerte, večeras je Tom and Twisters, uz Jump and Swings skupinu, plesač sporog stepa, a u subotu i nedjelju salsa i bachata navečer. Preko dana imate za svakog ponešto, a najviše za najmlađe, od jutra pa sve do 20 sati navečer, rekao je Jaganjac. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!