Utrka akrobatskog zrakoplova i Nevere Mate Rimca

11.06.2022.

12:35

Autor: Ivica Grudiček/Dnevnik/IMS/M.M./HRT

Utrka akrobatskog zrakoplova i Nevere Mate Rimca

Utrka akrobatskog zrakoplova i Nevere Mate Rimca

Foto: Dnevnik / HTV

Tisuće Varaždinaca i njihovih gostiju iskoristile su ovu subotu za šetnju, ali i uživanje u luksuznim i skupim automobilima. Naime, u Varaždinu su se okupili vlasnici najatraktivnijih skupocjenih automobila iz čak 16 zemalja. Mogli su se vidjeti i Rolls-Roycei, Bentleyji, Jaguari, Porschei, Maserattiji, a vrhunac je bio dolazak Rimac Nevere. I to dolazak čak dva primjerka električnog hiperautomobilae. Posebna atrakcija poslijepodne je bila utrka akrobatskog zrakoplova i Nevere Mate Rimca.

Tristotinjak posjetitelja svjedočilo je neviđenom spektaklu, utrci električnog hiperautomobila Rimac Nevere i akrobatskog aviona, a unatoč jakom vjetru koji je ometao i vozača Nevere i pilota, iskusni kormilari svojih bolida priredili su 20-minutni show. U velikoj borbi u kojoj su i Nevera i avion postigli brzine iznad 350 km na sat, konačnu i uvjerljivu pobjedu odnio je hiperautomobil razvijen u Svetoj Nedelji, Rimac Nevera, rekao je organizator događaja Krešimir Mostarčić.

Neveru je vozio Miroslav Zrnčević, testni vozač Bugatti Rimac automobila, koji je pojasnio kako je maksimalna brzina Nevere 420 km na sat, a najveća brzina koju je postigao u današnjoj utrci 350 km na sat.

I uoči utrke za neke Varaždince je Rimčeva Nevera nesumnjivo bila pobjednik, za koju koju kažu da je kao s drugoga planeta.

Sličan događaj, kako je najavio organizator Mostarčić, održat će se i u Osijeku te Puli.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!