Pripreme za Doru 2021. pri samom kraju

11.02.2021.

19:24

Autor: Kod nas doma/HRT

S priprema za Doru2021.

S priprema za Doru2021.

Foto: HRT / HRT

Očekuje nas 14 pjesama koje će se boriti da postanu hrvatska predstavnica za pjesmu Europe 2021. Eurosong se održava u svibnju u Rotterdamu.

Približava se 22. izdanje Dore koje će se održati u subotu u Opatiji. Ove godine u nešto drugačijim uvjetima. Uršula Tolj, urednica na HTV-u i šefica naše eurovizijske delegacijeza emisiju "Kod nas doma" javila je kako teku pripreme.

- Sve kako smo planirali, tako smo i realizirali do sada. Jako je lijepo. Svi su spremni i svi jedva iščekuju subotu. Iznimni su uvjeti, nikada nismo ovako radili. Uz poštivanje mjera, može se organizirati ovakav događaj. Što se pozornice tiče, Dora će izgledati onako kako je izgledala protekle dvije godine, ako ne i bolje. Vjerujem da će svi naši gledatelji biti zadovoljni, rekla je Uršula Tolj.

Očekuje nas 14 pjesama koje će se boriti da postanu hrvatska predstavnica za pjesmu Europe 2021. Eurosong se održava u svibnju u Rotterdamu.

Isječke pjesama objavili smo na YouTube kanalu Dore. Ovdje poslušajte kako zvuče i u anketi nam odgovorite koja vam se pjesma najviše sviđa:

Galerija
Nina Kraljić na probi za Doru 2021., Foto: -/HRT
Eric na probi za Doru 2021., Foto: -/HRTElla Orešković na probi za Doru 2021., Foto: -/HRTBernarda na probi za Doru 2021., Foto: -/HRTSandi Cenov na probi za Doru 2021., Foto: -/HRTToMa na probi za Doru 2021., Foto: -/HRTFilip Rudan na probi za Doru 2021., Foto: -/HRTBeta Sudar na probi za Doru 2021., Foto: -/HRTCambi na probi za Doru 2021., Foto: -/HRTAshley Colburn & Bojan Jambrošić na probi za Doru 2021., Foto: -/HRTBrigita Vuco na probi za Doru 2021., Foto: -/HRTMia Negovetić na probi za Doru 2021., Foto: -/HRTAlbina na probi za Doru 2021., Foto: -/HRTTony Cetinski & Kiki Rahimovski na probi za Doru 2021. , Foto: -/HRT

- Onaj Eurosong koji se trebao održati lani nažalost se nije održao. Ima tu različitih pjesama, ima pjesama na engleskom i hrvatskom, ima mladih izvođača, ima nešto starih izvođača. Vjerujem da je ponuda raznolika i kvalitetna i da će svatko moći odabrati svog favorita i glasovati, dodala je Tolj.

Monika Lelas, članica stručnog ocjenjivačkog žirija, svoj dio glasovanja već je odradila. Kako je rekla, ukupno je prijavljeno 140 pjesama, a neke su morale biti diskvalificirane jer nisu zadovoljavale postavljene uvjete.

- Zaista je bilo teško odabrati 14 pjesama. Otkako su izašli isječci pjesama, pozitivni su komentari što znači da smo dobro birali, rekla je.

Lelas je otkrila kako je Dora ove godine dosta raznolika. Bit će teško publici i žiriju odabrati pjesmu koja bi nas trebala predstavljati, poručila je.

- Velik uspjeh će biti da uđemo u finale. Ne bih mogla izdvojiti svog osobnog favorita, ali ima sigurno pet naslova, koji god da ode na Eurosong, ja nas vidim u finalu, rekla je.

U subotu od 20.10 sati na HRT 1 možete pratiti ovogodišnju Doru, kao i na posebnoj web stranici HRT-a. Emisiju uživo kao i novinsku konferenciju te razgovor s pobjednikom moći ćete pratiti i na posebnom Dorinom YouTube kanalu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!