Sean Penn poziva na bojkot Oscara ne dopusti li se Zelenskom da održi govor

27.03.2022.

16:19

Autor: M.M./HRT/Hina

Sean Penn poziva na bojkot Oscara ne dopusti li se Zelenskom da održi govor

Sean Penn poziva na bojkot Oscara ne dopusti li se Zelenskom da održi govor

Foto: Jakub Porzycki/Agencja Wyborcza.pl / via Reuters

Američki glumac Sean Penn (61) pozvao je svoje kolege u Hollywoodu da bojkotiraju dodjelu nagrada Oscar ne pruže li organizatori priliku predsjedniku Ukrajine Volodimiru Zelenskom da se u nedjelju navečer uključi u svečanu ceremoniju dodjele u Los Angelesu i održi govor.

Također je najavio da će uništiti, odnosno istopiti sve svoje zlatne kipiće ne dopusti li Akademija Zelenskom da se obrati javnosti tijekom dodjele Oscara, prenosi CNN.

- Pozivam sve koje sudjeluju u ceremoniji da shvate, premda razumijem kako je ovo možda trenutak da se proslave, da će više zabljesnuti ako pokažu bunt i bojkotiraju dodjelu Oscara, rekao je Penn CNN-u.

Penn je dobitnik dviju nagrada Oscar, no kazao je da će "minirati" ovogodišnju dodjelu nagrada ne dopuste li organizatori Zelenskom da održi govor na svečanosti.

Amy Schumer, jedna od voditeljica večerašnje ceremonije prošli je tjedan iznijela prijedlog da se Zelenskom omogući da se obrati publici i javnosti tijekom dodjele prestižnih nagrada.

- Ako sam dobro shvatio, već je donesena odluka o tomu da se to ne dopusti. No ne dopusti li Akademija realizaciju toga prijedloga i ako njezini članovi ne misle da treba poduprijeti ukrajinske čelnike koji primaju metke i bombe za nas, istodobno pokušavajući zaštiti svoju djecu..., u tom slučaju ja smatram da je ovo najšokantniji trenutak u povijesti Hollywooda, kazao je Penn.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!