Sjećate se Roka? On danas u Americi živi svoj san

04.02.2022.

13:31

Autor: Kod nas doma/HRT

Roko Blažević

Roko Blažević

Foto: @lacmofficial/Kod nas doma / HRT

Jedan od najmlađih predstavnika Hrvatske na Eurosongu ikada, Roko Blažević, Doru je osvojio 2019. godine svojom pjesmom „The Dream“. Nakon ovog glazbenog uspjeha, Hrvatsku je prije 4 mjeseca na neko vrijeme odlučio zamijeniti Los Angelesom.

- Jedan kompletno novi život, to je totalno drugačija kultura i tempo. Navikao sam na užurbani tempo zbog posla kojim se bavim, ali je to stvarno nešto novo i za mene, priča Roko koji je u Los Angeles otišao studirati glazbu.

Kaže kako je američka glazbena scena nešto o čemu sanja od malih nogu.

- Dogodio se Eurosong i sve na čemu sam danas maksimalno zahvalan, i ponosim se time. Onda se dogodila korona, koja je u meni probudila tog malog Roka koji je sanjao o Americi, i rekao sam: ma daj, šta ću ležati na krevetu i ne raditi ništa. Idemo pokušati, priča Roko.

Na većinu američkih fakulteta na koje se prijavio je i upao, a na kraju se odlučio za prestižnu glazbenu školu Los Angeles College of Music.

- Bio sam jedan od dvoje kandidata koji su dobili najvišu stipendiju koju fakultet daje. Kad te prepoznaju među desecima tisuća ljudi, puno znači, skromno kaže Roko i dodaje kako je siguran da je njegovo iskustvo na Eurosongu utjecao na dobivanje stipendije.

Kad se osvrne na svoj nastup na Eurosongu i cjelokupno iskustvo prije tri godine u Izraelu, kaže kako mu je to bilo veliko životno iskustvo.

- Ponovio bih definitivno. Ako bi vratio vrijeme, ne bih ništa mijenjao. Imao sam najbolji tim, imali smo stvarno dobru pjesmu, dali smo sve od sebe. Nije prošlo onako kako smo se nadali, ali smo stvarno odradili vrhunski posao po mom mišljenju. Ima jedno veliko mjesto u mom srcu, zaključuje Roko.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!