Skoko: Snimanje serijala bilo je zabavno, ali komarci i žabe radili su probleme

28.09.2023.

Zadnja izmjena 18:05

Autor: I.Z./Kod nas doma/HRT

Hrvatska radiotelevizija od srijede, 4. listopada na Prvom programu u udarnom terminu od 20.15 počinje s premijernim prikazivanjem dokumentarne serije "David Skoko: Motor, loza, kuhača". U devet epizoda ove kulinarsko-putopisne avanture chef David Skoko vodi nas diljem Hrvatske u posjet nekima od naših najistaknutijih domaćih vinara - od Slavonije i Baranje, Zagorja i Plešivice, do Zadra, Krka, Pelješca te, naravno, Istre.

Povodom premijernog prikazivanja u iduću srijedu u današnjoj emisiji "Kod nas doma" gostovao je David Skoko, kazavši kako je "Motor, loza, kuhača" zanimljiva kombinacija dokumentarne serije i zabavnog formata, a uključuje gastronomiju, enologiju i putopis. 

Serijal govori o obiteljskim vrijednostima vinara


Na svom putovanju David daje gledateljima uvid u lokalne zanimljivosti i otkriva raznolike priče o najuspješnijim vinarskim projektima Hrvatske, a usput i - kuha.

Pritom koristi lokalne namirnice za zanimljiva jela koja priprema na svom šarmantnom putujućem špaheru na drva.

David je naglasio da serijal govori i o obiteljskim vrijednostima vinara.

- Imao sam najbolju ekipu na svijetu, svi su bili spremni kao nindže, ništa nam nije nedostajalo, Gonzo je bio mrgud kojeg smo voljeli, poručio je Skoko.

Dodao je kako se cijela ekipa dala sto posto u snimanje serijala, koji se snimao mjesec i pol.

- Vozili smo se na motorima, kuhali smo vani, baš je bilo zabavno, istaknuo je. 

Galerija
"David Skoko: Motor, loza, kuhača", Foto: HTV/HRT
"David Skoko: Motor, loza, kuhača", Foto: HTV/HRT"David Skoko: Motor, loza, kuhača", Foto: HTV/HRT"David Skoko: Motor, loza, kuhača", Foto: HTV/HRT"David Skoko: Motor, loza, kuhača", Foto: HTV/HRTGostovanje u emisiji , Foto: Kod nas doma /HRT

"Japanac me naučio kuhati rižu s osmijehom"


David je otkrio kako je u kuhinji dok kuha većinom napet, kao i svi kuhari.

- Bio sam na edukaciji, gdje me je Japanac učio kuhati rižu i jednostavnu tjesteninu, i stalno mi je govorio - no good chef, no good chef, i dva tri puta me ukori kako nisam dobro oprao rižu, i ja kažem - pokažite vi meni onda kako se pere ta riža kad moja ne valja, a on uzme i s osmijehom pere tu rižu i kaže - See, Happy chef cooking happy food, rekao je Skoko.

I nakon što je to ispričao ekipi na snimanju kad bi htjeli da se smije dok snima, onda su Davidu govorili - Happy chef cooking happy food, pa su svi problemi nestali.

Problemi s komarcima i žabama 


Davidova cijela obitelj bavi se kuhanjem, no, preko serijala "Motor, loza, kuhača" David je naučio i nešto novo.

- Dingač je pozicija, to je padina, rekao je.

David je s gledateljima emisije "Kod nas doma" podijelio i nekoliko anegdota sa snimanja. Primjerice u Baranji cijela ekipa je imala probleme s komarcima.

- Bila je invazija komaraca, a mi smo bili uz Dunav. To su bili oblaci i oblaci komaraca. To nisu isti komarci kao kod nas, to su spori komarci, koji su pikali, ali smo ih mogli udariti. Baš su bili napasni, rekao je poznati chef.

U Slavoniji je pak ekipa imala problema sa žabama.

- Imali smo smještaj pored jednog jezerca, te prve noći nije bilo spavanja, samo su kreketali, dodao je. 

"Gledanje jedne epizode, zove na gledanje druge"


Skoko je naglasio kako je serijal kratke forme, svaka epizoda traje 25 minuta, te je vrlo dinamična.


- Drago mi je da je takav format, ali čim pogledam jednu epizodu, onda me vuče na drugu, istaknuo je David Skoko.


U prvoj epizodi Chef David Skoko putuje na jug, na poluotok Pelješac, u posjet vinarskim obiteljima Matuško i Šegović.


Saznat će zašto je strma lokacija pelješkog Dingača idealna za uzgoj plavca malog, što za Pelješčane znači Pelješki most i kako se vino čuva na dnu mora umjesto u podrumima.


Malostonski zaljev ponudit će namirnice za predjelo, a "veliko more", koje gleda prema Italiji, ribu za glavno jelo.

Režija: Radislav Jovanov Gonzo

Montaža: Anita Jovanov, Tomislav Pavlic i Žarko Korać

Direktor fotografije: Toni Renaud

Autori: Inja Korać i Tanja Tušek

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!

Od istog autora