Splitski Cambi i TBF pobjednici Splitskog festivala

11.07.2021.

10:02

Autor: Eduard Gracin/Radio Split/HRT

Cambi i TBF

Cambi i TBF

Foto: Ivo Čagalj / PIXSELL

Splitski Cambi i TBF pobjednici su jučer održanog Splitskog festivala. Trogodišnji rad na pjesmi "Bambina mia" je urodio plodom jer su za svoju izvedbu i suradnju osvojili naklonost publike, a bili su najbolji i prema ocjeni novinara akreditiranih na Festivalu. Prema ocjeni struke, najbolji je bio Neno Belan za pjesmu "Zvijezde".

Zanimljiv je podatak da je za obje pobjedničke pjesme skladateljski dio uradio Splićanin Josip Radić , inače član dvojca Valentino Bošković, koji je s Belanom pobijedio prije dvije godine i na šibenskoj Šansoni.


Split 1980-tih postao je scenografija za pravi mali film u kojem se uz košarkaše Jugoplastike i cijelu plejadu likova pojavljuju i neka današnja splitska lica poput fotografkinje Sonje Dvornik, nogometaša Antonija Asanovića i dizajnerice Anamarije Asanović, a sve to predvođeno iznimno duhovitom cameo ulogom košarkaške legende - Dina Rađe, istaknula je autorska ekipa u povodu nedavne objave video spota za tu neobičnu "pop - hip hop operetu", koji je režirao Milan Latković.

Dražen Zečić je s pjesmom "Ako život opet priliku mi da" najavio povratak među svoje obožavatelje jer je s izvedbom ove pjesme osvojio drugu nagradu publike. Druga nagrada struke otišla je u ruke bračnog para Huljić i pjevačice Lorene za pjesmu "Tvoja i gotovo". Njoj je ujedno pripala nagrada za najbolju interpretaciju. Treći prema ocjeni publike su bili Tomislav Bralić i njegova klapa Intrade. Pjesma Vinka Barčota "Kada jednom odem" je veliki hit koji će uskoro publika na njihovim nastupima pjevati zajedno sa njima. Prema ocjeni struke, treću nagradu zavrijedio je Branimir Mihaljević za pjesmu "Srce u koroti" koju je izveo Tedi Spalato


Ovogodišnji je Festival, unatoč pandemiji, napravio iskorak izvan Prokurativa s pripremljenim koncertima na tvrđavi Gripe, na Rivi te na Trgu Gaje Bulata ispred Kazališta. Gledalište je bilo ispunjeno do posljednjeg mjesta na sve tri festivalske večeri i nadamo se da to neće utjecati na zdravstvenu situaciju u Splitu jer je organizator nastojao pridržavati se naputaka stožera Civilne zaštite. Festival je iznjedrio nekoliko pjesama koje ćemo dugi niz godina slušati i jednoga dana ih ubrajati među evergreene za neku od budućih retrospektivnih festivalskih večeri. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!