Novogradiščanin nadigrao lovce

28.05.2023.

21:07

Autor: HRT

Jasmin Mikolčević

Jasmin Mikolčević

Foto: Superpotjera / HRT

U brzopoteznoj igri posljednjeg ovosezonskog izdanja popularnog kviza Superpotjera pobjedu nad lovcima odnio je Jasmin Mikolčević iz Nove Gradiške. U duelu s protivničkom četvorkom osvojio je 10.000 eura, dok za ostalih troje natjecatelja nadmetanje nije bilo uspješno.  

Zaposlenik jedne privatne firme te ujedno i student u prvom krugu osigurao je iznos od 500 eura. 

Jasmin Mikolčević

Jasmin Mikolčević

Foto: Superpotjera / HRT

Jasmin je, naime, rekao da se radnja filma "48 sati" odvija u kanjonu, no mjesto je to radnje biografske drame "127 sati".  

Potom su slijedile ponude lovaca, a natjecatelj je odlučio snage odmjeriti s njih četvero uz početnu prednost od 15 sekundi.  

Galerija
Jasmin Mikolčević dobio ponude lovaca, Foto: Superpotjera/HRT
Jasmin Mikolčević i početak duela s lovcima, Foto: Superpotjera/HRT

U brzopoteznoj igri znanja netočno je zaključio da nakon prolaska Skagerraka ulazimo u Barentsov prolaz umjesto u Kattegat. Konstatirao je i da je ab urbe condita latinski izraz koji znači "od osnutka svijeta", a točno je "od osnutka grada". Jazzom je okarakterizirao glazbeni žanr čiji su predstavnici bendovi Reagan Youth i Dead Kennedys, a riječ je o punku. Usto, nije znao da je Asirija država staroga vijeka nazvana po gradu Ašuru niti da su grebeni koraljne strukture koje se pokušavaju oživjeti čak i 3D printanjem.  

Jasmin Mikolčević

Jasmin Mikolčević

Foto: Superpotjera / HRT

Lovci su pak odgovorili da Mamajevim kurganom dominira skulptura žene koja drži dijete no statua je to Majke Domovine s mačem. Iako se tražilo kojemu je broju jednaka potencija -1 na 2023, kazali su "i" umjesto -1. Također, rekli su i da je afro rastafarijanska frizura na sanskrtu poznata kao jata, a posrijedi je dreadlocks.

Galerija
Lovci u duelu s Jasminom, Foto: Superpotjera/HRT
Jasminova pobjeda u bbrzopoteznoj igri protiv lovaca, Foto: Superpotjera/HRT

Duel je završio s pet sekundi preostalog vremena na Jasminovom satu.

Morana: "Zglajzali smo!"


Sven je natjecateljevu igru ocijenio vrlo hrabrom. Napomenuo je kako se u nekom trenutku činilo da su ga lovci zapravo stigli no onda su malo upali u dekoncentraciju.

- Čestitam! Stvarno mirno i onako kako bi zapravo trebalo igrati. Pametna procjena, mirna igra. U nekom momentu ste malo možda zastali, ali pričekli ste nas i - čestitam, istaknuo je Sven. 

Galerija
Sven Marcelić, Foto: Superpotjera/HRT
Morana Zibar, Foto: Superpotjera/HRT

- Bilo je jako napeto. Kao što smo već rekli Superpotjera ne oprašta pogreške. Ovaj put smo mi malo zglajzali, naglasila je Morana.

Spomenimo i da je prije početka svoje kvizaške avanture Jasmin otkrio Jošku da bi novac, osvoji li ga, iskoristio za putovanje, druženje s prijateljima te za ulaganje u vikendicu. 

Jasmin Mikolčević i Joško Lokas

Jasmin Mikolčević i Joško Lokas

Foto: Superpotjera / HRT

Uz Jasmina, jedinog koji u prvom krugu nije osigurao maksimalan iznos od 2500 eura, večerašnji natjecatelji bili su i Zagrepčanin Matko Dujmović, student politologije jednog pariškog sveučilišta, Maja Bulatović, predavačica u riječkoj privatnoj školi stranih jezika te student četvrte godine psihologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, Karlo Sokol rodom iz Vinkovaca. Dueli s lovcima za spomenuti trojac prošli su bez uspjeha. 

Galerija
Matko Dujmović i Joško Lokas, Foto: Superpotjera/HRT
Matko Dujmović i njegov odabir ponude lovaca , Foto: Superpotjera/HRTMatko Dujmović  , Foto: Superpotjera/HRTMaja Bulatović i Joško Lokas, Foto: Superpotjera/HRTMaja Bulatović i njezin odabir ponude lovaca , Foto: Superpotjera/HRTMaja Bulatović  , Foto: Superpotjera/HRTKarlo Sokol  , Foto: Superpotjera/HRTKarlo Sokol i njegov odabir ponude lovaca, Foto: Superpotjera/HRTKarlo Sokol  , Foto: Superpotjera/HRT

Posljednju ovosezonsku emisiju kviza Joško Lokas zaključio je sljedećim riječima: - Baš poput školaraca ulazimo u ljetne ferije! Naš profesor Dean Kotiga dao nam je odličnu ocjenu i s tom odličnom ocjenom stvaramo kredit za jesen. Vidimo se na jesen u Superpotjeri! 

@hrvatska_radiotelevizija Maja Bulatović u Superpotjeri - kratko i jasno 😄 #hrt #zavas #fyp #superpotjera #kviz ♬ original sound - HRT

Emisiju možete pronaći na multimedijskoj platformi HRTi gdje je dostupna uz vremensko ograničenje. Njezino reprizno izdanje na rasporedu je u ponedjeljak, 29. svibnja, u 16:15 na Drugom programu HTV-a.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!