Student Josip briljirao, nadigrao supertim i osvojio 30.000 €

30.04.2023.

21:05

Autor: HRT

Josip Rončević

Josip Rončević

Foto: Superpotjera / HRT

U večerašnjem izdanju Superpotjere nastupilo je četvero natjecatelja, ali je samo njih dvoje u duelu s lovcima odnijelo pobjedu. Darinka Pisac iz Solina igrajući protiv troje lovaca  osvojila je iznos od 5000 eura, a Josip Rončević iz Lumbarde na Koručuli odlučio se na borbu protiv supertima i odličnom igrom natjecanje napustio s 30.000 eura. Rudolf Barišić iz Sesveta i Dražen Nemet iz Zagreba nisu uspjeli nadigrati lovce.   

Darinka Pisac iz Solina, trenutno je nezaposlena, a osvojeni novčani dobitak dala bi suprugu na čuvanje. Tri godine radila je kao dostavljač preko jedne digitalne platforme. 

Darinka Pisac

Darinka Pisac

Foto: Superpotjera / HRT

U prvom krugu, u kojem voditelj Joško Lokas postavlja najviše pet pitanja s višestrukim izborom, a svaki točan odgovor donosi 500 eura, Darinka je točno odgovorila na tri pitanja i osvojila 1500 eura. Na četvrtom pitanju nije znala da se ženevski biskup po kojem su nazvani salezijanci zvao Franjo po Franji Saleškom. Ustvrdila je da se radi o Josipu. 

Darinka u prvom krugu osvojila 1500 eura

Darinka u prvom krugu osvojila 1500 eura

Foto: Superpotjera / HRT

U susretu s lovcima u brzopoteznoj igri znanja odlučila se za igru s troje lovaca - Mladenom, Deanom i Moranom. Iskazali su ponudu u iznosu od 5000 eura, a na svom satu zatražili 40 sekundi.

- Htjela sam izbjeći Deana, dva puta me je "pomeo" s ploče , ali kada je već među dva i ne mogu ga izbjeći, mislim da je vrijeme najvažnije pa ću uzeti ovu ponudu, rekla je Darinka.

Galerija
Ponude petorice lovaca, Foto: Superpotjera/HRT
Darinka je odabrala tri lovca, Foto: Superpotjera/HRT

Darinka nije znala da je ključna kost, kost ramenog obruča ona koju biciklisti najčešće ozljeđuju, te da je protagonist prvi glavni lik, a iza njega slijedi drugi deuteragonist. Također joj je bilo nepoznato da je Edison izumitelj fonografa koji je ženu zaprosio Morzeovim kodom. 

Dean je netočno odgovorio na pitanje što je sistematizirao Linné u djelu Species plantarum. Točan je odgovor biljke, a rekao je da su vrste, odnosno biljne vrste, što nije priznato kao točan odgovor. 

Galerija
Tim lovaca, Foto: Superpotjera/HRT
Darinka pobijedila sa sedam sekundi prednosti, Foto: Superpotjera/HRT

Dean: Možda ne možete protiv mene samog, ali možete protiv mene, Mladena i Morane, što isto nije zanemarivo!

Dean Kotiga

Dean Kotiga

Foto: Superpotjera / HRT

Joško: Ovdje stajemo, napravili ste sve što ste htjeli - Dean riješen, mužu ide pet tisuća, blago njemu!


Darinka je pobjedila troje lovaca, ostalo joj je sedam sekundi prednosti i osvojila je iznos od 5000 eura.  

Galerija
Darinka Pisac, Foto: Superepotjera/HRT
Darinka Pisac i Joško Lokas, Foto: Superpotjera/HRT

Četvrti večerašnji natjecatelj bio je Josip Rončević iz Lumbarde sa otoka Korčule. Student je prve godine FER-a.  

Galerija
Josip Rončević, Foto: Superpotjera/HRT
Josip Rončević i Joško Lokas, Foto: Superpotjera/HRT

U prvom krugu osvojio je maksimalan iznos od 2500 eura odgovorivši točno na svih pet pitanja. 

Josip je u prvom krugu osvojio 2500 eura

Josip je u prvom krugu osvojio 2500 eura

Foto: Superpotjera / HRT

U brzopoteznoj igri Josipov izbor bio je borba protiv cijelog supertima koji su mu ponudili 30.000 eura i zatražili 56 sekundi na svom satu.

Josip je odabrao ponudu od 30.000 €

Josip je odabrao ponudu od 30.000 €

Foto: Superpotjera / HRT

Josip nije znao da GPS možemo prevesti kao globalni položajni sustav, kao ni da je Isus rekao apostolima "hajdete zamnom i učinit ću vas ribarima ljudi", niti da u brodskoj svjedodžbi nalazimo ime brodara i područje plovidbe.

Dean je netočno odgovorio na pitanje koji je instrument Hal Blaine svirao na 150 američkih top 10 hitova. Mislio je da se radi o klaviru, a točan odgovor su bubnjevi.

Sven nije znao da je Ivo Josipović među bivšim hrvatskim predsjednicima rođen najbliže Pantovčaku. Odgovorio je da se radi o Kolindi Grabar-Kitarović.

Morana je mislila da se u Norveškoj nalazi višenamjenska dvorana Husqvarna Garden, a nalazi se u Švedskoj. I na kraju na pitanje Skeneove žlijezde neki nazivaju ženskim pandanom kojeg muškog organa, Dean nije znao da se radi o prostati.

@hrvatska_radiotelevizija Moranin pogrešan odgovor u Superpotjeri doveo je do burne Krešine reakcije #superpotjera #hrt #zavas #fyp #moranazibar ♬ original sound - HRT

Joško: Priznajte samo jednu stvar, nećete moći nikome ispričati kakav je osjećaj biti u ovih 60 sekundi dok to sam ne proba!


- Ovo je sve tako brzo prošlo, iskreno lovci su imali puno teži set po mom mišljenju, ja sam imao par "kikseva" na početku baš glupih, ali sreća i nešto znanja, još uvijek malo sam pod dojmom, rekao je Josip.

Josip je s devet sekundi prednosti nadigrao supertim lovaca i osvojio 30.000 eura.

Galerija
Josip Rončević, Foto: Superpotjera/HRT
Josip Rončević i Joško Lokas, Foto: Superpotjera/HRTJosip Rončević, Foto: Superpotjera/HRT

- Zglajzali smo kao mali majmuni, rekao je Dean!

- U ovom vrtuljku emocija koje prolazimo i mi i natjecatelji u minuti, mislim da se on bolje snašao definitivno i apsolutno čestitke njemu, a ja idem upaliti svoju motorku i riješiti neke stvari s Moranom, rekao je Krešo.

Galerija
Dean Kotiga, Foto: Superpotjera/HRT
Krešimir Sučević Međeral, Foto: Superpotjera/HRT

Niste li pogledali šesto izdanje Superpotjere, reprizni termin na rasporedu je u ponedjeljak, 1. svibnja u 16:20 na HTV2, a emisije je dostupna i na multimedijskoj platformi HRTi uz vremensko ograničenje. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!