18:56 / 27.02.2018.

Autor: I.M./HRT

Svečana dodjela nagrade Zlatni Studio; "A strana" proglašena emisijom godine

-

-

Foto: - / -

Pod sloganom "Najbolji biraju najbolje" večeras su u našem studiju "Anton Marti" prvi put dodijeljene nagrade Zlatni Studio.
"A strana" proglašena je najboljom emisijom, a "Crno-bijeli svijet" najboljom domaćom TV serijom u izboru za nagradu Zlatni studio. Pod sloganom "Najbolji biraju najbolje" u našem studiju "Anton Marti" dodijeljene su nagrade nazvane po najstarijem televizijskom tjedniku u Hrvatskoj.

Najbolji Reality show godine je Supertalent, TV voditelj godine je Zoran Šprajc, a Radio godine Antena Zagreb. Zlatni studio za najboljeg fimskog glumca godine osvojio je Goran Bogdan. Među dobitnicima su i Filip Vidović u kategoriji novog lica godine u kazalištu, Nataša Janjić za najbolju filmsku glumicu, a Bojan Navojec je najbolji kazališni glumac.

Nagradu Zlatni studio za najbolji iflm osvojila je 'Uzbuna na Zelenom vrhu', redateljice Čejen Černić.


Prijenos na HTV 2 počeo je duetom pjevača Jimmyja Stanića i mlade pjevačice Mije Dimšić izvedbom legendarnog šlagera 'Prolazi sve'. Glazbeni gosti velikog finala bila su neka od najvećih imena hrvatske glazbe: Gabi Novak, Tereza Kesovija, Radojka ŠverkoPetar Grašo, Doris Dragović i drugi.

Domaći hitovi bili su u aranžmanu našeg poznatog glazbenika Ante Gele te u režiji Ivana Miladinova.

Voditelji su bili Daniela Trbović i Frano Ridjan.

Stručni ocjenjivački sud sastavljen od televizijskih, filmskih, radijskih, kazališnih i glazbenih profesionalaca još je tijekom prosinca prošle godine predložio po pet najboljih ostvarenja ili osoba u svakoj od ukupno dvadeset kategorija, držeći se vlastitog odabira kriterija kvalitete, originalnosti, rezultata, ali i popularnosti.

Konkurencija je u svim kategorijama bila izrazito jaka. Hrvatska radiotelevizija u izboru je bila zastupljena s ukupno devetnaest nominacija za nagradu za televiziju, film, radio, kazalište i glazbu Zlatni Studio, a u završnici se našlo njezinih devet nominiranih osoba ili projekata.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!