Tajana Belina: Voljela bih se u životu baviti samo glazbom

30.01.2023.

15:40

Autor: HRT

Tajana Belina

Tajana Belina

Foto: Dario Njavro / HRT

Tajana Belina je ljubav za pjevanjem naslijedila od roditelja, oboje amaterskih pjevača, te pjeva od malih nogu. Publika ju je mogla upoznati u drugoj sezoni HRT-ova showa "The Voice Hrvatska", a pod mentorstvom Ivana Dečaka došla je do polufinala. Nakon "The Voicea" pridružila se pjevačkom timu HRT-ove emisije "A strana", gdje je sudjelovala u drugoj i trećoj sezoni.


Inače radi kao Marketing manager u jednoj IT kompaniji i ovo joj je prvi nastup na Dori kojemu se jako se veseli. Marcel Sprunker, autor pjesme "Dom" s kojom će nastupiti je glavni motivator zašto se odlučila prijaviti.

- On je obožavatelj Dore i kada smo započeli suradnju, on je htio da se prijavimo. Ja nisam imala vremena razmišljati i tome, ali da me on nije gurnuo, ne bi se ni prijavila, rekla je.

Na Dori će, kako kaže, dati sve od sebe, ako je zapisano u zvijezdama, onda će i pobijediti.

- Nemam aktivnu glazbenu karijeru, ali ovo je još jedno novo iskustvo u životu, novi izazov, rekla je.

Voljela bi se u životu, dodaje Tajana, baviti samo glazbom - to bi joj bilo idealno. Glazbom se bavi dugi niz godina, a pobjeda na Dori bi joj značila:

- Možda bi mi pokazala da je vrijeme da svoj fokus prebacim na pjevanje, rekla je.

Pobjeda na Dori bi joj, smatra, otvorila mnoga vrata, posebice na inozemnom tržištu.

Doru i Eurosong je više gledala dok je bila mlađa.

Glazbeni uzori su joj oni s velikim glasovima poput Arethe Franklin, Freddyja Mercuryja, Celine Dion, Whitney Houston. 

- Što više sazrijevam, to više cijenim umjetnike koji nisu nužno veliki vokalisti, ali su odlični storytelleri i svoju emociju mogu prenijeti i na publiku koja se onda veže za njih, rekla je.

Što se tiče konkurenata na Dori, Tajana je rekla da jako cijeni Eni Jurišić.

- Mislim da je ona jedan od boljih vokala na našoj sceni, rekla je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!