Tončica Čeljuska stresa se rješava odlaskom u knjižnicu

07.06.2023.

19:25

Autor: Kod nas doma/HRT

Tončica Čeljuska u HRT-ovoj knjižnici

Tončica Čeljuska u HRT-ovoj knjižnici

Foto: Kod nas doma / HTV/HRT

U svojoj bogatoj arhivi Hrvatska radiotelevizija ima vlastitu knjižnicu s oko 40.000 naslova. Nakupljenog stresa ovdje se najradije rješava voditeljica i novinarka Tončica Čeljuska.

Osim što se tamo profesionalno priprema za emisije, u nju odlazi ponekad i nešto uzeti za svoju dušu, otkrila je u rubrici "Samo opušteno" HTV-ove emisije "Kod nas doma".


- Imamo sjajnu knjižnicu koja služi nama novinarima. U njoj se može naći politika, vanjska politika, diplomacija, ekonomija, a imamo i jako dobru beletristiku, odnosno romane. To je jedna vrlo zavidna knjižnica, mislim da jedna od najboljih u Zagrebu i njome se vrlo rado služim, rekla je Tončica.


"Kvaliteta novinarstva je znati postaviti pitanje"


- Svima nama novinarima se ponekad dogodi da se baš i ne stignemo pripremiti za neku temu. Ali, ja mislim da je kvaliteta novinarstva ipak znati dobro postaviti pitanje. Ti možeš biti neznalica u novinarstvu, a da ipak dobiješ prave odgovore. No, ja sam, priznajem, štreberski tip i volim se pripremiti i dati si truda, kaže.


U današnje vrijeme najviše stresa joj izaziva situacija u kojoj "nije u skladu sa samom sobom".


- Stresno mi je kad sam prisiljena glumatati, odnosno praviti se da mi je nešto dobro, a loše mi je, govori Tončica, i nastavlja da je u životu najviše stresa imala u razdoblju kad je proživljavala neke "osobne drame".


- Hvala Bogu, daleko su iza mene, ali bili su to stresni i mjeseci i godine, iskreno je priznala.


"Treba se znati i odmoriti"


A što bi gledateljima preporučila čitati u ljetnim mjesecima koji nam slijede?


- Jako volim Jordana Petersona, on izgovara neke neugodne i brutalne istine. Ali, moje mišljenje je, kad si sami nešto priznamo onda nitko ništa ne može protiv nas, poručuje Tončica i za kraj kaže da se treba znati i dobro odmoriti.


- Ako ne znamo predahnuti, prodisati, uživati u ljepoti i ležernim, običnim stvarima, onda ćemo nastradati, zaključuje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!