Tradicionalna biciklijada - BIMEP okupila velik broj zaljubljenika u biciklizam

16:42 / 18.04.2022.

Autor: Ana Papec/M.M./Regionalni dnevnik/HRT

Tradicionalna biciklijada - BIMEP

Tradicionalna biciklijada - BIMEP

Foto: Regionalni dnevnik / HTV/HRT

Nakon dvogodišnje stanke u Međimurju je održana tradicionalna biciklijada - BIMEP, koja je i ovaj put okupila velik broj zaljubljenika u biciklizam. Tom manifestacijom ujedno su počeli Dani Međimurske županije, koja ove godine nosi titulu europske regije sporta.

"Biciklom međimurskim putevima" - manifestacija je koju ne propušta nijedan ljubitelj biciklizma u Međimurju. Sudionici su krenuli jutros oko devet sati sa 17 različitih startnih punktova. Cilj svatko bira za sebe, po čemu je ta biciklijada specifična. Duljina staze koja povezuje sve punktove pravi je izazov.

- Ukupna staza BIMEP-a je otprilike oko 150 kilometara tako da je to dosta velika kilometraža i za malo zahtjevnije bicikliste, rekao je Alan Resman, organizator.

Za domaću ekipu entuzijasta BIMEP je nezaobilazan događaj.

- Imamo društvo, ekipa smo tu. Vozimo MTB-e i obične bicikle i druženje, a i lijepo vrijeme je, rekao je Boris, sudionik BIMEP-a, te dodao da mu za proći stazu treba 4-5 sati.

- Idemo prvo za Pušćine pa prema gore prvo u brege, a onda prema donjem kraju od Martina prema Domašincu, Donjem Kraljevcu, Orehovica, rekla je Tamara, koja skoro svake godine sudjeluje. 

Pedaliralo se i po lakšim i po zahtjevnijim dionicama, a biciklisti su na svakom punktu dobili pečat

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!