U Opatiji potpisan dodatak Ugovoru o organizaciji Dore 2022.

10.01.2022.

16:26

Autor: Komunikacije HRT-a

S potpisivanja dodatka Ugovoru o organizaciji ovogodišnje Dore

S potpisivanja dodatka Ugovoru o organizaciji ovogodišnje Dore

Foto: Grad Opatija / 2022.

Nastavak izuzetno dobre suradnje Grada Opatije i HRT-a potvrđen je današnjim potpisivanjem dodatka sporazumu o organizaciji manifestacije Dani HRT-a i izbor hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije – Dora, u Centru Gervais u Opatiji. Ugovore su potpisali gradonačelnik Grada Opatije Fernando Kirigin, glavni ravnatelj HRT-a Robert Šveb, direktorica TZ grada Opatija Suzi Petričić, ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković i direktor tvrtke Opatija 21 d.o.o. Igor Štok.

Dora 2022. održat će se u Opatiji 19. veljače 2022. Novost je da ove godine suorganizator postaje i TZ grada Opatija, a potpisani dodatak sporazumu odnosi se na razdoblje od tri godine, do 2024. godine.

– Vrlo sam zadovoljan što smo zajedničkim zalaganjem i izvrsnom suradnjom osigurali uvjete za ostanak popularne glazbene manifestacije u Opatiji. Opatija je grad festivala, grad manifestacija, bogate kulturne baštine. Osim toga, izbor hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije godinama se održava u našem gradu pa je tako povratak Dore u Opatiju 2019. bio sasvim logičan korak i želimo da tako i ostane. Novost je što će se u organizaciju manifestacije uključiti i opatijska Turistička zajednica. U pretpandemijskim godinama Dora je u Opatiju privlačila velik broj domaćih gostiju, a obzirom da je to ujedno i vrijeme karnevalskih događanja bilježili smo značajne poraste turističkih statistika. Epidemiološka situacija sada, naravno, diktira na koji će način cijela manifestacija biti održana. Prilagodit ćemo se uvjetima u trenutku održavanja manifestacije, naglasio je gradonačelnik Fernando Kirigin prigodom potpisivanja Sporazuma.

Dora 2022.

Dora 2022.

Foto: HTV / HRT

– Izuzetna mi je čast biti ovdje s vama u ime HRT-a te potpisati sporazum o organizaciji našeg kapitalnog projekta. Naglasak je cijele manifestacije na Opatiji, gradu koji je sinonim za vrhunski glazbeni spektakl, snimke s kojeg ćemo upravo iz Opatije odaslati u svijet, a one govore o našoj produkcijskoj kvaliteti. Svjesni smo zahtjevne situacije u kojoj se nalazimo, no vjerujemo da će se Dora 19. veljače održati kako smo zamislili, istaknuo je glavni ravnatelj HRT-a Robert Šveb, zahvalivši pritom svim suorganizatorima na zajedničkom radu.

Glavni ravnatelj HRT-a Robert Šveb

Glavni ravnatelj HRT-a Robert Šveb

Foto: Grad Opatija / 2022.

Direktorica TZ grada Opatija Suzi Petričić kazala je kako je povijest Dore vezana uz Opatiju, a glazbena manifestacija Opatiji donosi image festivalske destinacije i dobre turističke rezultate u predsezoni. U ime tvrtke Opatija 21  d.o.o. direktor Igor Štok je naglasio kako su njegovi djelatnici već uigrani i spremni za organizaciju spektakla.

Podsjećamo, prije četiri godine, Dora se vratila u Opatiju nakon višegodišnje stanke te se od tada izbor za hrvatskog predstavnika na Eurosongu održava u Sportskoj dvorani Marino Cvetković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!