U Varaždinu počeo 24. Špancirfest s više od 500 programa

19.08.2022.

13:28

Autor: Hina/HRT

Arhivska fotografija

Arhivska fotografija

Foto: Vjeran Žganec Rogulja / PIXSELL

U Varaždinu je u petak počeo 24. Špancirfest, jedna od najdugovječnijih hrvatskih ljetnih manifestacija koja u deset dana donosi više od 500 programa, koncerte, ulične performanse, predstave, ples i druge sadržaje.

Duša Špancirfesta koji će potrajati do 28. kolovoza, su ulični izvođači koji će i ove godine u Varaždin stići iz svih dijelova Europe. Njihov je popis sastavljen od mobilnih izvođača među kojima će biti bubnjari, kostimirani performeri, štulaši...


Glazbeni dio Špancirfesta publici nudi raznolik program na četiri glavne i više manjih pozornica na ulicama i trgovima povijesne jezgre grada. Neizostavan dio Festivala je i kazališni program kod vile Bedeković.


Direktorica Turističkog ureda grada Varaždina, Jelena Toth, rekla je Hini kako će se u sklopu Špancirfesta u idućih deset dana na pozornici na otvorenom varaždinske povijesne gradske jezgre održati više od 500 različitih programa. Program je raznovrstan i očekuje veliki broj posjetitelja. 


Toth je podsjetila da je prošle godine službena brojka posjetitelja bila 230 tisuća, a 2019., prije pandemije, 300 tisuća.


Nadamo se da bi se ove godine mogli ponovo približiti brojci od 300 tisuća. Naravno, dosta toga ovisi i o vremenu. Zaista smo dali sve od sebe da pripremimo Špancirfest, da opremimo prostor, da osmislimo kvalitetan sadržaj, kazala je direktorica varaždinskog TZ-a, napomenuvši da je vrijeme jedino na što se ne može utjecati.

Svi festivalski programi održavat će se na otvorenom, a ulaznice se naplaćuju samo za programe kod vile Bedeković. Glazbeni dio Špancirfesta večeras će na pozornici kod Starog grada otvoriti bendovi Letu štuke i Pips, chips & videoclips, u subotu će nastupiti Daleka obala, a u nedjelju Petar Grašo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!