DORA 2021.: Albina i "Tick-Tock" idu na Eurosong!

13.02.2021.

20:14

Autor: HRT/M.Š.

Albina, pobjednica Dore2021.

Albina, pobjednica Dore2021.

Foto: Renato Branđolica / HRT

Uz izravan prijenos na HRT-u, doznali smo koja će nas od 14 pjesama izvedenih na Dori predstavljati na Eurosongu. Boje Hrvatske na prestižnom natjecanju za pjesmu Eurovizije branit će Albina i Tick-Tock!


Albina je od strane stručnog žirija osvojila 78 bodova i bila u vodstvu, a 120 bodova osvojenih od strane publike opravdali su njenu ulogu favorita koju je do samog kraja dijelila s Ninom Kraljić.

Pogledajte Albininu izvedbu:

Hrvatski izbor za pjesmu Eurovizije, Dora održao se 22. put, a treći put zaredom u opatijskoj dvorani Marino Cvetković. Ovaj put, na žalost, bez publike, pod strogim epidemiološkim mjerama, ali na nikada većoj pozornici na kojoj je 14 finalista premijerno izvelo svoje pjesme kojima su pokušali osvojiti i žiri i publiku. 

Ovogodišnju Doru vodile su četiri voditeljice: Daniela Trbović, Barbara Kolar, Jelena Lešić i Doris Pinčić, a izravni prijenos osim na HTV1 i HR2 mogao se pratiti i na HRTi platformi  kao i na specijaliziranom YouTube kanal Hrvatska radiotelevizija - HRT - Dora 2021.

Nina Kraljić odnosno Akonost of Balkan otvorili su dojmljivim scenskim nastupom ovogodišnju Doru izvedbom pjesme 'Rijeka' kojom je Nina najavila uz novo glazbeno ime i stilsko usmjerenje prema etno i filmskoj glazbi. 

Mladi svestrani glazbenik Eric svoj prvi nastup na Dori izveo je samouvjereno predstavljajući se kao potpuni autor – za pjesmu 'Reci mi', sam je napisao tekst, glazbu ali i aranžman. 

Ella Orešković izvela je pjesmu 'Come This Way' u elegantnom izdanju kojem nije nedostajalo glamura. 

Bernarda se predstavila pjesmom 'Colors' kojom je obojala opatijsku pzornicu. 

Iskusni Sandi Cenov izveo je pjesmu 'Kriv' upečatljivim scenskim nastupom u kojem su mu na pozornici pravile društvo 'glazbenice'. 

Tomislav Marić, glazbeno poznat kao ToMa predstavio se pjesmom Ocean Of Love uz vrlo živahne plesače koji su njegovom scenskom nastupu dali posebnu živost. 

Filip Rudan, finalist treće sezone The Voica predstavio se kao potpuni autor, pjesmom 'Blind' za koju je napisao i tekst i glazbu. 

Beta Sudar izvela je pjesmu 'Ma zamisli' kojom se zamislila i na Euroviziji?

Vokalni sastav Cambi izveli su pjesmu 'Zaljubljen' u dojmljivom, gotovo plesnom, scenskom nastupu kojim su Jure, Sandro, Luka i Joško u najboljem svjetlu publici predstavili nov, moderan imidž Cambija.

Uigran pjevački par Ashley Colburn & Bojan Jambrošić pjesmom 'Share The Love 'definitivno su već večeras proslavili ljubav, podsjećajući sve pred malim ekranima na Valentinovo. 

Brigita Vuco izvela je svoju autorsku pjesmu 'Noći pijane' u pomalo reperskom ritmu i stilu. 

Mnogi bi rekli jedna sasvim nova Mia Negovetić viđena je u izvedbi pjesme She's Like A Dream koju su obogatili i plesači. 

Na svojoj prvoj Dori, Albina se predstavila pjesmom 'Tick-Tock'. Dojmljiva izvedba bila je obogaćena grupom plesača. 

Tony Cetinski & Kiki Rahimovski izveli su pjesmu Zapjevaj, sloboda je! u svojevrsnoj šah partiji. 

A u revijalnom dijelu Dore nastupila je Vesna Pisarović koja je i sama dva puta bila na Euroviziji - 2002. godine u Tallinnu s pjesmom 'Sasvim sigurna' i osvojila 11. mjesto, te dvije godine kasnije kao autorica bosansko-hercegovačke pjesme 'In the disco' koja je bila deveta.


Vesna je u osvježenim aranžmanima i pravom scenskom spektaklu izvela svoje autorske pjesme 'Tako mi nedostaješ i 'Neka ljudi govore' kao i pjesmu kojom nas je predstavljala u Tallinnu 'Sasvim sigurna', Milane Vlaović. 

U njenom pomno osmišljenom i koreografiranom nastupu jednako su uživali i gledatelji i natjecateljske ekipe u opatijskoj dvorani Marino Cvetković.

Stanje na tablici prije glasova gledatelja

Kako je glasovao stručni žiri

Kako je glasovao stručni žiri

Foto: Dora / HRT

Pogledajte atmosferu u greenroomu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!