Albina: Svi su mi govorili imaš sve, imaš tu energiju, opusti se i uživaj

13.02.2021.

22:31

Autor: HRT

Albina je pobjednica Dore 2021.!

Albina je pobjednica Dore 2021.!

Foto: Dario Njavro / HRT

U izravnom prijenosu iz Opatije večeras ste mogli pratiti izbor hrvatske pjesme za Pjesmu Eurovizije! Pobjednica je Albina s pjesmom Tick-Tock!

Press konferenciju pobjednice uživo smo prenosili na posebnom Youtube kanalu Dore:

Svi su mi govorili imaš sve, imaš tu energiju, opusti se i uživaj na pozornici, otkrila je Albina i dodala da je bilo jako teško.

- Prolazila sam kroz vrtlog emocija…. Presing je to, ovo je velika pozornica i korak ka Rotterdamu. Jako sam sretna i jako sam mirna. Znala sam da imam to, ali nisam znala hoću li to uspjeti dočarati publici, ali očito jesam…

Imam odličan tim, naglasila je, s kojim nakon kratkog predaha kreće na pripreme za Rotterdam.

- Za Eurosong sve mijenja, rekla je misleći pritom na vizualni dio nastupa. A na kojem će jeziku pjevati u Rotterdamu, Albinin tim zasad nije htio otkriti.

Dora je realizirana u posebnih uvjetima, istaknuo je Kazimir Bačić, glavni ravnatelj HRT-a.

- Osobno sam vrlo zadovoljan, mislim da su svi izvođači bili vrlo kvalitetni i pobijedili su najbolji, rekao je i dodao da će HRT dati maksimalnu podršku Albini da nas što bolje predstavlja na ovogodišnjem Eurosongu s nadom da nam ga dovodu u Hrvatsku.

Branimir Mihaljević, potpisnik glazbe pobjedničke pjesme, čestitao je HRT-u na organizaciji Dore – 'sve je bilo kao da se ne događa ništa…', a Max Cinnamon tekstopisac pobjedničke pjesme izuzetno je sretan i ponosan što je dio ove ekipe. Max je francuski pjevač koji je nastupao na francuskom izboru za Eurosong 2018. Destination Eurovision. Odgovarajući na pitanja novinara na konferenciji za novinare, koja se ove godine zbog epidemioloških mjera održala putem Zooma, autor pjesme Branimir Mihaljević je rekao da nije imao uzor za ovu pjesmu i da je nastala iskreno, ali u trendu s onim što se sad sluša. Dodao je da je spot za pjesmu Tick-Tock već snimljen i to najnovijom tehnologijom, a režirala ga je Sandra Mihaljević.

– Želio bih u ime Hrvatske radiotelevizije zahvaliti gradu Opatiji i svim sudionicima ovogodišnje Dore. Čestitam pobjednicima i želim vam uspjeh na Eurosongu i želim da dovedete Eurosong u Hrvatsku- zaključio je Kazimir Bačić.

Dora je održana 22. put, a treći put zaredom u dvorani Marino Cvetković. Ovaj put, na žalost, bez publike, pod strogim epidemiološkim mjerama.

Stručni ocjenjivački sud odabrao je 14 finalista koji su večeras premijerno izveli svoje pjesme i svojim izvedbama pokušali osvojiti i žiri i publiku.

Tročlani ocjenjivački sudovi nalazili su se u HRT-ovim centrima, u Dopisništvu Vukovar i u Zagrebu, a publika je glasovala telefonski.

Večeras su, ovim redom, nastupili:

1. NINA KRALJIĆ (ALKONOST OF BALKAN) - Rijeka

2. ERIC - Reci mi

3. ELLA OREŠKOVIĆ - Come This Way

4. BERNARDA - Colors

5. SANDI CENOV - Kriv

6. ToMa - Ocean of Love

7. FILIP RUDAN - Blind

8. BETA SUDAR - Ma zamisli

9. CAMBI - Zaljubljen

10. ASHLEY COLBURN I BOJAN JAMBROŠIĆ - Share the Love

11. BRIGITA VUCO - Noći pijane

12. MIA NEGOVETIĆ - She's Like a Dream

13. ALBINA - Tick-Tock

14. TONY CETINSKI I KIKI RAHIMOVSKI - Zapjevaj, sloboda je!


Voditeljice ovogodišnje Dore bile su sjajne četiri dame - poznata, cijenjena i priznata lica HRT-a: Daniela Trbović, Barbara Kolar, Jelena Lešić i Doris Pinčić. Scenarij ovogodišnje Dore potpisuje Alen Đurica, redatelj je Ivan Miladinov, a urednica Uršula Tolj.

Voditeljice Dore - Jelena Lešić, Doris Pinčić, Barbara Kolar i DanielaTrbović (na generalnoj probi)

Voditeljice Dore - Jelena Lešić, Doris Pinčić, Barbara Kolar i DanielaTrbović (na generalnoj probi)

Foto: Renato Brađolica / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!