19:58 / 12.02.2021.

Autor: Jelena Tomac/Dnevnik/HRT/IMS/V.G.

Vesna Pisarović o Dori: Nevjerojatno lako je vratiti se u ovu priču

Vesna Pisarović

Vesna Pisarović

Foto: Dnevnik / HRT

U Opatiji traju posljednje pripreme za HRT-ov glazbeni spektakl, Doru. Izbor hrvatskog predstavnika i pjesme s kojom će nastupiti na Eurosongu ove se godine održava u posebnim okolnostima, a u konkurenciji je 14 skladbi.


Romantična Opatija treću je godinu zaredom domaćin Dore.

- Dora znači puno za Opatiju, nažalost ove godine su posebni uvjeti. Ali mi ćemo postići onaj cilj, a to je promocija Opatije. Poslat ćemo sliku Opatije u svijet, rekao je opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić.

Ovogodišnja Dora održava se bez publike te uz stroge epidemiološke mjere. U dvorani će biti samo izvođači, voditeljice i produkcija ekipa.

- Iznimni su uvjeti, nikad ovako nismo radili, međutim uz poštivanje svih mjera može se organizirati ovakav događaj. Dora će izgledati što se pozornice tiče onako kako je izgledala, ako ne i bolje, rekla je Uršula Tolj, urednica projekta Dora.

Čak i u ovim izvanrednim uvjetima, Opatija je živnula.

- Naši hoteli su puni, traži se soba više. Zajedno s Dorom poklopilo se Valentinovo. Puno je onih koji su u Opatiju odlučili doći na romantičan vikend, kaže Ivan Sarajlić, glasnogovornik opatijskog hotela.

Iako su karnevalski događaji zbog pandemije ove godine utihnuli, svi posjetitelji i sudionici Dore ipak mogu vidjeti dio bogate opatijske maškarane tradicije. Postavljena je izložba o opatijskoj Balinjeradi.

- Jedna specifična atraktivna posebna maškarana zabava. Trenutak sasvim sigurno nije ni blizu onome što bi smatrali normalnim, ali mi se ne damo. Kultura je snažna, čvrsta, neumoljiva, kaže Ernie Gigante Dešković, ravnatelj Festivala Opatija.

Baš kao i pjesma. A koja će nas predstavljati na ovogodišnjem Eurosongu, saznat ćemo sutra.

Povratak Vesne Pisarović na Dori

A u revijalnom dijelu natjecanja nastupit će Vesna Pisarović, glazbenica koja je dva puta nastupila na Eurosongu: 2002. godine u Talinu s pjesmom "Sasvim sigurna" i osvojila 11. mjesto, te dvije godine kasnije kao autorica bosansko-hercegovačke pjesme "In the disco" koja se plasirala na devetu poziciju.

Vesna Pisarović u razgovoru za središnji Dnevnik kazala je da joj je bilo nevjerojatno lako vratiti se u priču o Doru. Unatoč pandemiji koronavirusa, dodaje, čini joj se kako Dora nikad nije izgledala glamuroznije i pripremljenije.


- Moje iskustvo Eurosonga je bilo mnošto probi. Ovaj put imamo toliko probi, da doista mislim da će izgledati savršeno, rekla je Pisarović.

Svog favorita nije željela javno otkriti, ali je istaknula kako se nivo jako podigao - od produkcije do kostima.

- Mislim da će ovo stvarno biti užitak za gledatelje, zaključila je Pisarović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!