Yogi: Na Dori i novi i iskusni umjetnici imaju priliku doći do izražaja

27.01.2023.

11:55

Autor: HRT

Yogi

Yogi

Foto: Dario Njavro / HRT

Yogi Lonich je glazbenik hrvatsko-peruanskog porijekla koji je rođen i odrastao u Kaliforniji, no posljednjih godina živi i radi u Hrvatskoj. 

Tijekom svoje glazbeničke karijere radio je kao glazbeni autor, kantautor, član bendova i prateći glazbenik svjetskim glazbenim imenima poput Chrisa Cornella, Shakire, Anastacie, Alanis Morissette.

Svirao je i na otvaranju Kuće slavnih rock and rolla (Rock And Roll Hall of Fame) s Mitchom Mitchellom i Billyjem Coxom iz Jimi Hendrix Experiencea. Kao prateći glazbenik, svirao je na turnejama s ikonama rock glazbe, kao što su The Rolling Stones, Robert Plant, Aerosmith, AC/DC, KISS, Lenny Kravitz, Linkin Park i Korn.

Posljednjih godina živi i radi u Hrvatskoj, na pitanje kako to da se odlučio prijaviti na Doru odgovara:

- Napisao sam i producirao pjesmu za hrvatsku izvođačicu po imenu Frances koju smo poslali. Napisao sam mnogo pjesama u listopadu i studenom, a jedna od njih bila je "Ljubav na prvi pogled". Prijatelji su mi predložili da ju predam, pa sam to i učinio, rekao je.

I Doru i Eurosong je gledao i ranije, te dodaje:

- Dobro je što i novi i iskusni umjetnici imaju priliku doći do izražaja i podijeliti svoju glazbu s europskom zajednicom. Drago mi je što mogu biti dio toga, rekao je.

Glazbeni uzor mu je sestra Plavka.

- Uvijek me usmjeravala na nove umjetnike, stilove i utrla put mom glazbenom putovanju.

 Veći dio života proveo u Los Angelesu, a za život u Hrvatskoj kaže da je opušten i lagan, a to voli.

- Los Angeles obično luđu energiju. Volim naše hrvatsko primorje više nego plaže u Kaliforniji. Otac mi je iz Dalmacije, pa mislim da se bolje uklapam u ovaj dio svijeta, rekao je Yogi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!